Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.18.

Szájkosaras román képviselő üvöltözött az Európai Parlamentben, biztonságiak vezették ki

Nehéz ehhez bármit is hozzáfűzni...

A biztonságiaknak kellett kivezetnie Diana Sosoaca román képviselőt az Európai parlament csütörtöki plenáris üléséről, miután a politikus torka szakadtából üvöltözni kezdett az Európai Bizottság leendő elnökének személyéről szóló vita kellős közepén - jelentette a román sajtó.

Szájkosaras román képviselő üvöltözött az Európai Parlamentben, biztonságiak vezették ki

A botrányos viselkedéséről ismert képviselő azt követően rendezett jelentet, hogy Ursula von der Leyen felszólalt az Európai Parlamentben és a testület támogatását kérte egy újabb ciklushoz. Az elhangzottakra épp Valerie Hayer francia EP-képviselő, a liberálisok frakcióvezetője reagált, amikor a hátsó padsorokból artikulálatlan üvöltözés szakította félbe az ülést. 

Diana Sosoaca, a magyargyűlölő és soviniszta nézeteiről ismert S.O.S. Romania képviselője azt kezdte ordibálni megállás nélkül, hogy egyedül Istenben bízik, miközben egy ortodox keresztény ikont tartott a feje fölé.

Roberta Metsola, a parlament elnöke többször megkérte a román kollégáját, hogy hagyja abba az üvöltözést, de mivel ez nem vezetett eredményre, felszólította a biztonsági személyzetet, hogy vezessék ki rendbontó képviselőt. 

Az esetről készült felvételek tanúsága szerint a román képviselőnő egy szájkosarat húzott az arcára amikor felszólították a távozásra, majd angolul azt kiabálta, hogy „jogomban áll felszólalni, mert a románok megválasztottak!”. A jelenet legvégén Sasoaca egy fekete hullazsákot is elővett a táskájából, magasba emelte, majd azt kiabálta, hogy "embereket öltök". Hogy ezzel pontosan mire célzott, azt nem tudni.

Az ülésteremből történt távozása után a politikus azt mondta újságíróknak, hogy az "embereknek nincsenek jogaik, egyedül Istennek van, és az Európai Parlament épületében nincs jelen Isten".

Az incidenst követően a politikus honfitársa, Siegfried Muresan román liberális párti képviselő azt mondta, hogy Sosoaca nevetségessé tette magát.

Sosoaca egyébként a parlament első ülésnapján román népviseletben jelent meg, és arról beszélt, hogy ebben az épületben az ördög lakozik, ezért ortodox román papot hívott a saját irodája megtisztítására. Az első felszólalásában pedig arról beszélt, hogy az EU tönkretette Romániát, és az utak azért rosszak hazájában, mert minden Bukarestnek járó pénzt Ukrajnának kellett adniuk.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek