KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.07.06.

„Megkérdezték tőlem, hogy bántott-e a vőlegényem" - Súlyos reakciót váltott ki a nőnél a sminkje, hónapokig szenvedett vele

Csak napszemüvegben mert kilépni otthonról.

Szerző L.A.

Barátai megdöbbentek, amikor úgy tűnt, hogy egy nőt ököllel arcon ütöttek. Valójában azonban arról volt szó, hogy a sminkje súlyos reakciót váltott ki nála és mind a két szeme felduzzadt.

Fotó: Pexels

A 36 éves Louise Smith korábban ekcémás foltokkal küzdött, amik az arcán jelentek meg, különösen a nyári hónapokban. Ennek egy erős fellángolása azonban annyira szélsőségessé vált, hogy úgy nézett ki, mintha támadás áldozata lett volna. A helyzet annyira súlyos volt, hogy Louise kénytelen volt lemondani egy romantikus randevúzást a vőlegényével, és több hónapig szenvedett. Hetekig napszemüveget viselt, hogy elfedje a duzzanatot és elkerülje a nem kívánatos kérdéseket. Az orvosok által felírt gyógyszereknek sem volt hatása.

Mindig is meglehetősen érzékeny bőröm volt, és kis ekcémás foltjaim voltak itt-ott gyerekkoromba. A melegebb időben időnként foltos lett kicsit az arcom. Azonban, ahogy idősebb lettem, a gyerekkori ekcémám felnőttként nagyjából kontrollált maradt, mígnem a Valentin-napi vacsorámra egy új szemsmink korrektort használtam, ami súlyos reakciót váltott ki és olyan ekcémát, amit még sose láttam magamon

- mondta Louise.

Általában nagyon óvatos vagyok azzal kapcsolatban, hogy milyen sminktermékeket használok, és inkább ragaszkodom a nagyon egyszerű, természetesebb termékekhez, mivel tudom, hogy a bőröm nagyon érzékeny. Ám mivel a bőröm már régóta jól viselkedett, megpróbáltam egy új, csillogó, szem alatti korrektort. Azt hittem, már nem lesz baj, de nagyot tévedtem. Fél óra múlva bizseregni kezdett ott a bőröm, de próbáltam figyelmen kívül hagyni a randinkon. Ahogy azonban telt az este, egyre melegebbnek éreztem a szemem alatti területet, majd a jobb szemem elkezdett bedagadni. A vőlegényem azt mondta, furcsán néz ki a szemem, azt hitte, megcsípett egy rovar, de ekkor már tudtam, hogy a smink lesz az oka... Végül haza kellett mennünk, hogy lemossuk a korrektort, de addigra mindkét szemem vörös volt és bedagadt.

A nő másnap reggel már alig bírta kinyitni a szemét, annyira fel volt neki dagadva. A szokásos krém, ami segített neki az ekcémájára, most nem hatott, így orvoshoz fordult. 

Antihisztamin krémet írtak fel nekem, mivel az orvos azt hitte, hogy ez allergiás, de a krém egyáltalán nem hatott, sőt rosszabb lett a szemem, ezért abbahagytam a használatát. Ez a reakció hónapokig tartó kínnal járt utána. A szemem körüli duzzanat és bőrpír egyszerűen nem múlt el. Néha elkezdett egy kicsit enyhülni, és azt hittem, hogy végre vége lesz, de aztán néhány nappal később újra rosszabb lett. A szemem viszketett, irritált, duzzadt volt. Két hónapig csak napszemüvegben hagytam el a házat, ami nevetségesen nézett ki, mivel az idő többnyire borús és esős volt. De amikor az emberek meglátták a szemem, annyiszor megkérdezték tőlem, hogy bántott-e a vőlegényem, hogy inkább a szemüveg mellett döntöttem.

 

Végül rátalált egy olyan krémre, amely a szteroidokkal egyenértékű növényt tartalmaz, amit már tudott kenni a szeme környékére is. 24 órán belül elkezdett enyhülni a duzzanat és 2-3 napon belül elmúlt a bőrpír is nála és már csak kisebb jelei voltak az egésznek - írja a Mirror.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek