Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.07.31.

Német baloldali képviselő méltatta Orbán békemisszióját

"A kis Magyarország diplomáciai leckét tanít Németországnak, Franciaországnak és az EU-nak" - jelentette ki a Bundestag képviselője.

Zaklin Nastic német baloldali képviselő egy terjedelmes Facebook-bejegyzésben méltatta Orbán Viktor békemisszióját, melynek keretében a magyar kormányfő ellátogatott Kijevbe, Moszkvába, Pekinge és Washingtonba, hogy a háború lezárásának lehetőségéről beszéljen az érintettekkel. Nactic szerint a magyar miniszterelnök az elmúlt hetekben áttörte a "diplomáciai zajfalat", valamint "leckét tanított Németországnak és Franciaországnak" azzal, hogy megmutatta: Oroszország hajlandó a békéről tárgyalni.

Zaklin Nastic baloldali német képviselő méltatta Orbán békemisszióját

 

"Miközben a vezető nyugati kormányfők még több fegyverrel akarják felszerelni Ukrajnát, és minden kapcsolatot megszakítanak a Kremllel, az Európai Tanács új elnöke Orbán Viktor beszél Putyinnal. Orbán diplomáciai offenzívájának célja, hogy minden oldalon tárgyalásokat indítson az ukrajnai háborúról. Néhány napon belül beszélt Zelenszkijjel, Putyinnal és Xivel, most pedig tovább utazik az Egyesült Államokba. A kis Magyarország diplomáciai leckét tanít Németországnak, Franciaországnak és az EU-nak. Ez jó! Leleplezte a Moszkva nem létező tárgyalási hajlandóságáról szóló mesét"

- fogalmazott a közösségi oldalán Nastic, hozzátéve, hogy a német kormánynak Orbán példáját kellene követnie ahelyett, hogy a NATO-csúcson még több fegyvert követel Ukrajnának. "A német kormány magyarázza meg a lakosságnak, hogy Orbánnak miért sikerül az, amit Scholznak már régóta meg kellett volna tennie"- zárta gondoltait a politikus.

 

A lengyel származású Zaklin Nastic 1990-ben költözött Hamburgba, 2017 óta pedig a várost képviseli a német szövetségi parlamentben (Bundestag). A politikus kétszer is a Die Linke párt színeiben került be a törvényhozásba, de januárban átült az akkor frissen alapított „Sahra Wagenknecht Szövetség - az értelemért és az igazságosságért" (BSW) nevű pártba. 

A BSW névadó-alapítója, Sahra Wagenknecht egyébként szintén elismerően nyilatkozott nemrég Orbán Viktor diplomáciai erőfeszítéseiről, valamint felszólította Olaf Scholz német kancellárt, hogy kövesse a magyar kormányfő példáját.

„Szerintem a német kancellárnak támogatnia kellene az ilyen kezdeményezéseket ahelyett, hogy blokkolja őket. Itt az ideje, hogy megtegyük az első lépéseket a béke felé, hogy a háború borzalmai végre véget érjenek” 

– jelentette ki egy közösségi oldalára feltöltött videóban Wagenknechet. 

Mint ismert, Orbán Viktor magyar miniszterelnök az európai uniós elnökség kezdetén békemissziót indított. A kormányfő múlt heti, kijevi és moszkvai tárgyalásai után Kínába utazott, ahonnan az Egyesült Államokba repült. Itt részt vesz a NATO július 9-e és 11-e között zajló csúcstalálkozóján. 

A békemisszió részeként a magyar kormányfő  tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel is, akivel megvitatták az orosz-ukrán háború ügyét. Orbán Viktor a magyar békemisszió támogatását kérte a török kollégájától arra tekintettel, hogy a konfliktusban Törökország volt az eddigi egyetlen sikeres közvetítő ország.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek