KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.07.07.

A tanárt hibáztatják a szülők, meghalt egy 16 éves diák az olaszországi osztálykiránduláson

A fiúnak már az indulás előtt fájdalmai voltak, de minden áron el akart utazni az osztálytársaival.

A németországi Brémában élő család élete egyik napról a másikra vált rémálommá. Egy 16 éves diák már az osztálykirándulás előtt sem érezte jól magát, mégis úgy döntött, hogy az osztályával tart Olaszországba. Ott azonban egyre romlott az állapota, míg az egyik éjszaka el is hunyt. A szülők szerint a kísérőtanár a felelős a gyermekük tragédiájáért

mentő, beteg, kórház, elsősegély
A tanár nem vitte el a gyereket sem orvoshoz, sem gyógyszertárba. A szállásra küldte vissza, hogy pihenje ki magát. Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

A külföldi kirándulás három órás buszúttal járt, ami alatt az aggódó apuka folyamatos kapcsolatban volt gyengélkedő fiával. Másnap a húgával videón chateltek, aminek során a lány megjegyezte, hogy milyen vörös a testvére feje. A 16 éves diák azt mondta, hogy még mindig nagyon fáj a feje és a torka - írja a Bild. 

Az egyik nap egy egynapos kirándulás tervezett az osztály Pisába, ám a fiú már olyan rosszul volt, hogy a tanár jobbnak látta, ha értesíti a szülőket. Ők arra kérték a pedagógust, hogy vigye el a fiukat egy orvoshoz vagy legalább egy gyógyszertárba. Erre azonban nem került sor, a tanár inkább visszaküldte a fiút a szállásra, hogy pihenje ki magát. A szülők szerint az egyértelműen beteg gyermeket nem lett volna szabad egyedül magára hagyni. 

A fiú este megint videótelefonált húgával, de a tinédzser ekkor már a szemét is alig tudta kinyitni. 8 órakor még küldött az apjának pár fotót, mint később  kiderült, ez volt az utolsó életjel tőle a családja felé. A tanár másnap reggel értesítette a szülőket, hogy a diák az éjszaka folyamán elhunyt

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mi okozhatta a diák halálát. Az olaszországi boncolás eredményére várnak, miközben a fiút már a szülővárosában Brémában el is temették. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek