Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.07.30.

Ha ezeket a tüneteket veszed észre, kárt tett benned a forróság

A hőguta nem játék!

A brit NHS figyelmeztette a lakosságot, hogy figyeljenek a hőguta figyelmeztető jeleire, mivel az Egyesült Királyságban a hőmérséklet is elég magasra emelkedik ugyanúgy, ahogy hazánkban is maradnak a meleg, nyári napok.

hőség, kánikula, hőhullám, meleg, melegrekord, időjárás, nyár,
Fotó: Máté Krisztián / Ripost

A szakemberek szerint van egy olyan tünet, amely már 15 perc alatt fellép a hőség miatt, és tartós rokkantságot vagy akár halált is okozhat - írja a Mirror. A portál szerint feltétlenül figyelni kell a hőguta figyelmeztető jeleire. Amikor már a test nem tudja szabályozni a saját hőmérsékletét és az gyorsan emelkedik, akkor az izzadás nem tud kellőképpen megtörténni, és így a test nem tud lehűlni.

Hőguta esetén a testhőmérséklet 10-15 percen belül 40 fokra vagy magasabbra emelkedhet. A hőguta maradandó rokkantságot vagy halált okozhat, ha a személy nem részesül sürgősségi ellátásban.

A hőkimerültség jelei közé tartozik a fáradtság és szédülés, valamint a fejfájás, rosszullét, a bőr sápadtsága és nyirkossá válása, illetve a hőkiütések. Egyéb tünetek közé tartozik a gyors légzés vagy szívverés, valamint a magas testhőmérséklet és a gyengeség. Ha valaki a hőkimerültség tüneteit mutatja, döntő fontosságú, hogy lehűtse a testét, és gondoskodjon a hidratáltságáról.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek