dosszié ikonMagyar Péter
Létrehozva: 2024.07.17.
Módosítva: 2024.07.18.

Magyar Péterék hallgattak az Európai Parlamentben, nem ítélték el a Trump elleni merényletet

A javaslat végül 337 nemet kapott 119 igen és 15 tartózkodás mellett, így elutasították.

A Donald Trump elleni merénylet és a politikai erőszak elítéléséről kezdeményezett vitát szerdán a Patrióták Európáért (PfE) frakciója az Európai Parlamentben, melyről Gál Kinga képviselő a következőket osztotta meg közösségi oldalán: 

A Patrióták Európáért frakció elítéli az erőszak minden formáját a politikai életben. 

Mi, a Patrióták Európáért frakció, megdöbbenve figyeljük a politikai erőszak legújabb megnyilvánulásait Európában és Amerikában. Határozottan elítéljük az erőszak minden formáját a politikai életben.

TRUMP, Donald
Fotó: DAVID MAXWELL

A Donald Trump amerikai elnökjelölt és Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletek nem maradhatnak következmények nélkül.

Elfogadhatatlannak tartjuk a baloldali politikai erők cinkos hallgatását és a patrióta politikusokkal szembeni erőszakos cselekmények legitimálását. Követeljük a politikai ellenfelek tiszteletét a baloldali diskurzusban, és méltányos és kiegyensúlyozott bánásmódot várunk a médiától.

Határozottan elutasítjuk az európai baloldal azon gyakorlatát, hogy minden politikai riválist szélsőjobboldalinak bélyegez, és mindenféle szégyenletes paktumokkal szembemegy a demokratikus játékszabályokkal. Ez sérti a demokrácia és a jogállamiság legalapvetőbb szabályait.

Hozzátette: 

Határozottan elítéljük a politikai szereplőkkel szembeni erőszak minden formáját, és felszólítjuk a baloldali, globalista pártokat, hogy tartsák tiszteletben minden választó politikai döntését és véleményét, és hagyják abba az olyan pártok és politikusok démonizálását, akik nem ragaszkodnak az európai baloldal narratíváihoz. Intoleranciájuk megalapozza a politikai indíttatású erőszakot, és fenyegeti demokratikus intézményeinket.

 

A vita során a Tisza Párt képviselői mind tartózkodtak, vagyis nem ítélték el határozottan a Trump elleni merényletet.

Gál Kinga képviselő mindezek ellen így emelte fel a hangját: 

Az Európai Parlament balliberális többsége nem akarja elítélni az erőszakot, nem akarja elítélni a Donald Trump elleni merényletet. 


Mi, a Patrióták Európáért frakció ezzel szemben határozottan elítéljük az erőszak minden formáját a politikai életben. A frakció nevében ezért plenáris vitát és határozatot kezdeményeztünk ma reggel a témában, melyet az EP balliberális többsége leszavazott. 

A kettős mérce újra megnyilvánult: hazafias, patrióta érzelmű politikusok ellen elkövetett erőszak kapcsán nem hajlandóak szót emelni.

 

Magyar Péter pártja ezzel is bizonyította, hogy háborúpárti

Magyar Péter hónapok óta hazudott arról, mi a valódi célja, most pedig már egyértelmű: uniós képviselő akart lenni, ami nemcsak jól fizet, de mentelmi joggal is jár. Magyar nemcsak arról hazudott, hogy nem akar képviselő lenni, hanem arról is, hogy háborúpárti, és mint kiderült arra, hogy ezt letagadja, a Néppárt szóvivője engedélyét adta. 

A Mandiner összefoglalója szerint a Néppárt szóvivője szerint Magyar csak azért mondta, hogy nem küldene fegyvereket Ukrajnába, hogy kivédje az ezzel járó negatív belpolitikai következményeket. Vagyis a Néppárt szóvivője jóváhagyta Magyar Péternek, hogy hazudjon a háborúval kapcsolatos álláspontjáról.

Magyar Péternek egyébként éppen nagyon jókor jön a képviselőség, hiszen a szexuális zaklatási botránya kapcsán sokkal nehezebben tudják majd felelősségre vonni, ugyanis védi a brüsszeli mentelmi joga.

A brüsszeli elitnek pedig nagyon jókor "jött" Magyar Péter, hiszen a magyar kormányt akarják gyengíteni, és abban bíznak, ez sikerülhet. A háborúpárti politikusok éppen ezért védik, és mentegetik Magyart.

Tehát azzal, hogy Magyar most tartózkodott, ismét azt támasztotta alá, hogy támogatja a háborút, az erőszakot.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek