Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.07.24.

Hétköznapi betegség miatt képtelen beszélni és járni egy 8 éves fiú

Már egyszer legyőzte a betegséget a kisfiú, de ezúttal úgy látszik kifog rajta.

Egy nyolcéves kisfiú, akinek kezdetben úgy tűnt, hogy semmi komolyabb baja nincs, csak fáj a nyaka, mostanra több mint egy hónapot töltött az intenzív osztályon egy olyan állapottal, ami még az orvosokat is zavarba ejtette. 

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Cruez Botha-Blake június 5-én jelezte szüleinek, hogy fáj a nyaka, és magas láza lett. Négy nappal később már nem tudott járni, beszélni vagy nyelni, ezért kórházba került. Felvették az intenzív osztályra, és influenza okozta agyvelőgyulladással és agyvelőbántalommal diagnosztizálták – ezek rokonbetegségek, de különböznek. Ez a ritka állapot akkor alakul ki, amikor a közönséges influenzavírus átterjed az agyra, gyulladást és duzzanatot okozva. 

„Ez az egész agy megduzzadásához, valamint a központi és a perifériás idegrendszer begyulladásához vezetett. Ez az állapot életveszélyes, mert rohamokhoz, zavartsághoz, hallucinációhoz, gyengeséghez és érzékelésvesztéshez vezet” – mesélte a család barátja. 

Cruezt Gyermekkórházba szállították, ahol az elmúlt hat hetét töltötte. Édesanyja, Ilse Botha-Siligi elmondta, hogy Cruez hároméves korában ugyanebben a ritka állapotban szenvedett, de akkor mindössze öt nap alatt felépült.

„Sikerült teljes erejének körülbelül 70 százalékára felépülnie, de még mindig voltak apró remegései, ügyetlenné vált és sokat fogyott. Az orvosok értetlenül állnak az előtt, hogy ezúttal miért tart ilyen sokáig a felépülése” - mesélte kétségbeesett édesanyja. 

A kisgyermek korábban energikus és játékos volt, még a helyi kosárlabda csapat tagja is volt. Szerette megtréfálni az öt testvérét. Napjainkban azonban néma, és beletörődött abba, hogy a kórházi ágyban kell feküdnie. Ha pedig ki akar menni a szabadba speciális kerekesszékre van szüksége. 

Ilke csupán harminc percre tud elmozdulni fia kórházi ágya mellől, ugyanis Cruez azonnal sírni kezd – ez az egyetlen hang, amit ki tud adni – valahányszor elmegy. Van, hogy még a jelenléte sem elég megnyugtató és be kell másznia mellé az ágyba. Ilse még mindig reménykedik abban, hogy fia felépül és normális életet élhet.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek