KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.07.07.

Három gyermeke már elbúcsúzott az anyukájától: a nő életét a szódabikarbóna mentette meg

Nehéz időszakon vannak túl.

A 60 éves Beatrice Johnson közel került a halálhoz, miután december 20-án rosszul lett, és gyomorrontást kapott.

Fotó: Pixabay

A kenti Tunbridge Wells Hospital orvosai a szepszis miatti szeptikus sokkot diagnosztizáltak nála, és azt tanácsolták szeretteinek, hogy vegyenek búcsút tőle. Egy utolsó próbálkozásképpen az orvosok nátrium-hidrogén-karbonátot (szódabikrabóna) vittek be az intravénás csepegtetőjébe. A szokatlan kezelés sikeres volt, és napokon belül Beatrice sokkal jobban érezte magát. 36 nap kórházi kezelés után már otthon lábadozik, a nővére ápolja.

Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű dolog megmenti az életemet. Tényleg azt hittem, hogy meg fogok halni, de a szódabikarbóna megmentett. Fogalmam sincs, hogyan kaptam vérmérgezést. A családom már elbúcsúzott tőlem, senki sem gondolta, hogy ma itt leszek. Hálás vagyok, hogy nem adták fel és megpróbálkoztak egy másik kezeléssel

- mondta  Beatrice.

Az első tünete az volt, hogy gyengének érezte magát, majd egyre romlott az állapota és már alig bírt felmenni otthon a lépcsőn. Amikor rájött, hogy valami nincs rendben, mentőt hívott és kórházba szállították. Ott szepszist diagnosztizáltak nála, ami később szeptikus sokkhoz vezetett nála - ez akkor következik be, amikor a vérnyomás veszélyesen alacsony szintre esik le. A vizsgálatok kimutatták, hogy a veséi elkezdtek leállni. Gépek tartották már csak életben és három gyermeke bement hozzá elbúcsúzni. Az állapota tovább romlott, de az orvosok megpróbálták a szódabikarbóna használatát, és néhány napon belül jelentősen javult az állapota - írja a The Sun.

Eközben kiderült, hogy az orrát egy húsevő baktérium támadta meg, amely halálos is lehet. Ez ellen antibiotikumokat kapott, amik segítettek neki legyőzni a kórt. 43 nappal azután, hogy közölték az anyával, hogy meg fog halni, végül kiengedték a kórházból.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek