Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.09.

Egy román kamionos többször szándékosan belehajtott egy templomba

Az elkövető bosszúból rongálta meg az épületet.

Egy román sofőr többször szándékosan nekihajtott a kamionjával egy templomnak a Bécs tőszomszédságában található Brunn am Gebirge városban - jelentette az Express osztrák hírportál. A lab beszámolója szerint a kamionos ámokfutása során nem sérült meg senki, az épületben azonban több tízezer eurós kár keletkezett. 

Egy román kamionos többször szándékosan belehajtott egy templomba

A Kronen Zeitung osztrák hírportál arról számolt be, hogy az elkövető egy 12 tonnás teherautóval hajtott neki az Elim nevet viselő pünkösdista templomnak. Egy szemtanú elmondása szerint a sofőr már az utakon is életveszélyesen vezetett, és több pirosnál várakozó autót is férelökött a kamionjával, majd amikor behajtott a templom udvarára, nagy sebességgel az épületnek hajtott. 

A történtek idején hárman – egy lelkész és két másik személy – tartózkodtak az imaházban. Fizikailag nem sérültek meg, egyikőjük viszont sokkot kapott, őt krízisbeavatkozó csoport ápolja.

Johann Baumschlager osztrák rendőrségi szóvivő elmondása szerint az kamionsofőr nem tanúsított ellenállást az elfogásakor. A személyiségi jogai miatt a férfi nevét nem hozták nyilvánosságra, mindösszesen annyit tudni róla, hogy 32 éves, román állampolgár, és 5 éve él Bécsben. 

A rendőrség szerint a kamionsofőr nem volt ittas az ámokfutása idején, de azt egyelőre még vizsgálják, hogy fogyasztott-e valamilyen kábítószert. 

Első rendőrségi kihallgatásán a gyanúsított azzal indokolta a tettét, hogy az egyház tönkretette az életét, és bosszút akart állni. Meg nem erősített források szerint ugyanez a férfi néhány hete megjelent a helyi pünkösdi gyülekezetben, és mindenki szeme láttára széttépett egy Bibliát.

A nyomozást kezdetben ugyan a tartományi nyomozóhivatal indította az ügyben, időközben azonban átvette az állambiztonsági és szélsőségek elleni küzdelemmel foglalkozó tartományi hivatal (LSE). 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek