Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.20.

"Tökéletes angyal volt" - gyomorrontással kezelték, meghalt a 2 éves kislány

Ha legalább 12 órával korábban kapott volna antibiotikumot, még ma is élhetne.

Elhunyt egy mindössze 2 éves kislány, szülei szerint a kicsi halála elkerülhető lett volna. Az orvosok úgy gondolták, hogy a 2 éves Pippa Mae White gyomorrontástól szenved, miután 2022. június 12-én lázzal, hasmenéssel és hányással vitték a sürgősségire. Valójában tüdőgyulladása volt, és vérmérgezést kapott, ami végzetesnek bizonyult.

Az ügyben Sydney-ben lezajlott vizsgálat során kiderült, hogy a szepszist az orvosok csak akkor vették észre, amikor már túl késő volt. A gyermek gyászoló szülei, Brock és Annah azt szeretnék, ha ilyen szörnyűség többet nem fordulhatna elő.

A halálod nem lesz hiábavaló

- üzenték a szülők, akik úgy emlékeznek Pippára, mint „a világ legtökéletesebb angyalára”, aki „különbözött a korabeli kislányoktól”. Hozzátették, családjuk soha nem lesz teljes Pippa nélkül.

A szülők többször is kórházba vitték Pippát, de az orvosok nem ismerték fel időben a súlyos tüneteket - írja a The Sun. 2022. június 12-én annak ellenére, hogy a szívverése nagyon magas volt, egy nővér azt mondta az anyukának, hogy vigye haza a gyermeket. Annah körülbelül öt órával később visszavitte Pippát a kórházba, és ekkor a kórház egyetlen orvosa megállapította, hogy addigra lelassult a szívverése, ami nem felelt meg a szepszis kritériumainak, de mivel aggódott a kicsi állapota miatt, a gyermeket egy nagyobb kórházba küldte. Ott azt állapították meg, hogy a gyermek kiszáradt egy vírusos fertőzés miatt. Csak hajnali 4 órakor végeztek vérvizsgálatot, ami súlyos fertőzést mutatott ki. Pippa antibiotikumot kapott, és egy sürgős mellkasröntgen kimutatta, hogy tüdőgyulladása van. A vérvizsgálat és a mellkasröntgen után megkezdték az átszállítását egy harmadik kórházba, ám eközben Pippa két szívleállást szenvedett el. A második után, július 13-án délután halottnak nyilvánították.

A szülők úgy vélik, Pippa szinte biztosan legyőzte volna a betegséget, ha korábban alaposabban megvizsgálják és 12-18 órával korábban antibiotikumot kap. Az ügyben folytatódik a vizsgálat.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek