KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.20.

Vécén ülve jelentkezett be online szavazásra Rio de Janeiro volt polgármestere

A kínos bakiról videó is készült.

Véletlenül a vécén ülve jelentkezett be egy internetes önkormányzati szavazásra a brazíliai Rio de Janeiro város egykori polgármestere - jelentette a helyi sajtó. A 78 éves Cesar Maia szóvivője később azzal magyarázta az esetet, hogy Maia hirtelen rosszul lett, de közben nem akart kimaradni az ülésről, és hirtelen nem látta, hogy milyen szögben veszi a kamera „mert csak a munkára fókuszált”.

Vécén ülve jelentkezett be egy online szavazásra Rio de Janeiro volt polgármestere

Mivel az önkormányzati ülést élőben közvetítették az interneten, az incidensről videofelvétel készült. Ezen jól látható, hogy Cesar Maia bokáig letolt nadrággal üldögél egy vécén, amikor csatlakozik a konferenciabeszélgetéshez, majd néhány másodperccel később észbe kap, gyorsan felemeli a laptopját mellmagasságba és kilép a csoportból.

A vécés incidenst észlelve az ülést vezető tanácsos jól láthatóan alig bírta visszatartani nevetését, a mikrofont még el is tolta egy pillanatra az arca elől, és a kezét a szája elé tartva próbálta magába fojtani a röhögését.

"Cesar Maia képviselő úr, megkérhetem arra, hogy kapcsolja ki a kameráját?"

- közölte képviselőtársával a levezető tanácsos, amire a volt polgármester rémülten közölte, hogy „természetesen”.

A videós konferencián egyébként arról szavaztak a képviselők, hogy a városban található Mirante da Rocinha nevű kilátót kulturális örökséggé nyilvánítsák-e. Az előterjesztést végül ellenszavazat nélkül elfogadták, igaz, Maia a vécés baki után nem lépett vissza a beszélgetésbe, így ő végül nem voksolt.

A szociáldemokrata (PSD) színekben politizáló Maia három cikluson keresztül, összesen 12 évig volt Rio de Janeiro polgármestere. Az ikonikus brazil városban 1992-ben, 2000-ben és 2004-ben is megnyerte a helyhatósági választásokat. Harmadik ciklusa után, 2010-ben Maia indult egy szenátori székért, de nem választották meg. 2013-ban viszont tanácsossá választották Rioban, ezt a pozíciót pedig a mai napig betölti.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek