KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.06.05.
Módosítva: 2024.06.05.

Újabb jobboldali politikus ellen követtek el merényletet

A németországi Mannheimban késsel támadtak egy jobboldali politikusra.

Szerda délelőtt érkezett a hír, hogy a németországi Mannheimban késsel támadtak egy jobboldali politikusra. A német sajtó egyelőre annyit közölt, hogy az elkövetőt elfogták. Az áldozat az Alternatív Németországért (AfD) nevű jobboldali párt jelöltje, állapotáról mindössze annyit lehet tudni, hogy vágási sérüléseket szenvedett, és emiatt még kórházban van. 

polizei
Mannheimban ez egy héten belül a második késesmerénylet volt. Fotó: FooTToo /  Shutterstock

A Bild azt írja, hogy az eset kedden késő este történt, de a rendőrség csak szerda reggel erősítette meg az értesüléseket. Az AfD szerint akkor történt a merénylet, amikor a politikusuk plakátot akart elhelyezni az utcán. A párt szélsőbaloldali támadásról beszél, de a rendőrség egyelőre ezt nem erősítette meg. 

Mannheimban egyébként múlt héten egy 25 éves afgán migráns szúrt meg több embert is, köztük halálosan megsebesített egy 29 éves rendőrt is. Őt többször fejbeszúrta, az egyenruhás férfi a kórházba szállítása után vesztette életét.

Májusban pedig Szlovákiában történt egy politikai jellegű merénylet. Ahogy arról akkor beszámoltunk egy idős férfi Robert Fico szlovák miniszterelnökre lőtt rá többször is, és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy túlélte a támadást. A támadó az őrizetbe vétele után azt mondta, hogy nem ért egyet a Fico-kormány politikájával.  

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek