Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.13.

Tömegverekedés tört ki az olasz parlamentben - videó!

Ütötték, rúgták egymást a képviselők.

Tömegverekedés robbant ki szerda késő délután az olasz parlament alsóházában - jelentette  az ANSA olasz hírügynökség. A portál beszámolója szerint az ellenzéki és kormánypárti képviselők az úgynevezett "differenciált autonómiáról" szóló törvénytervezet vitája közben estek egymásnak, ami annyira eldurvult, hogy egy politikust kórházba kellett szállítani.

Tömegverekedés tört ki az olasz parlamentben

A nem mindennapi tömegjelenet azzal kezdődött, hogy Leonardo Donno, az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom parlamenti képviselője odalépett Roberto Calderoli regionális ügyekért felelős miniszterhez, és az arcába nyomott egy olasz zászlót. Ezt látva Lorenzo Fontana házelnök kiutasította az agresszív politikust az ülésteremből, de a kormánypárti képviselők ezt nem tartották elégséges szankciónak, ezért többen odarohant Donnohoz, hogy elválasszák a tárcavezetőtől. Erre aztán több ellenzéki honatya is csatlakozott a küzdelemhez, ami egy tömegverekedésben csúcsosodott ki.

A verekedésben egyedül Leonardo Donno sérült meg, akit tolószékben szállított kórházba a parlament egészségügyi személyzete. A politikus elmondása szerint több erős ütést is kapott a szegycsontjára, melynek következtében egy ideig nem kapott levegőt. A képviselő most azt tervezi, hogy büntetőfeljelentést tesz Igor Iezzi, a Liga párt képviselője ellen, aki állítása szerint az ütéseket mérte rá. Iezzi tagadja, hogy hozzáért volna a képviselőtársához.

A tömegverekedést kiváltó, rendkívül megosztó "differenciált autonómiáról" szóló törvény több autonómiát adna az egyes olasz tartományoknak, miközben jogköröket vonna el a központi kormánytól. A jobboldali kormánypártok által benyújtott  javaslatot az ellenzék hevesen bírálja. A déli, szegényebb tartományok attól tartanak, hogy az állam olyan fontos területekről vonulhat ki, mint az egészségügy és az oktatás, emiatt pedig az ország gazdaságilag elmaradott részének lakossága hátrányba kerülhet.

A törvénytervezetet még nem fogadták el, de az elsöprő kormánypárti többség miatt ez csak idő kérdése. A javaslat vitáját csütörtökön folytatják a parlamentben.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek