KÜLFÖLD

Szerző B.

Létrehozva: 2024.06.14.

„Milliomos vagyok, pedig szinte minden tantárgyból megbuktam, és még mindig nem tudok írni, olvasni”

Keményen dolgozott, szeretett volna valamit kihozni magából. Hiába bukott meg több tantárgyból is, és nem tud írni, olvasni, most milliomos.

Az egyik legnagyobb brit divatmárka főnöke elárulta, hogy szinte minden vizsgán megbukott az iskolában – és még mindig nem tud olvasni. Az 57 éves Neil Clifford diszlexiában szenved, de sokat dolgozott azon, hogy multimilliomossá váljon. Jelenleg egy 330 millió angol font (154 milliárd Ft) értékű vállalkozást vezet.

Még mindig emlékszem a vizsgaeredményeimre

– mesélte Neil, akit az édesanyja nevelt fel. Édesapja, aki gázszerelőkén dolgozott, meghalt, amikor ő még csak négy éves volt.

A vizsgák nehézkesek voltak számomra. Hatalmas csalódottságot és zavart éreztem

– emlékezett vissza az iskolai osztályzataira.

Neil az iskola elvégzése után az értékesítésben talált munkát, és addig dolgozott, amíg öltönyöket nem kezdett el árulni egy üzletben. Itt folyamatosan lépkedett feljebb a ranglétrán, majd 2003-ban munkahelyet váltott és egy cipőket gyártó divatcég vezérigazgatója lett.

Csodálatos emberek segítségével küzdöttem fel magam, akik támogattak. Keményen dolgoztam, és szerettem volna valamit kihozni magamból. A gyerekeim szerencsések, most van egy gazdag, sikeres apjuk, aki arra készteti őket, hogy egyetemre menjenek.

– idézi a The Sun a milliomost.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek