KÜLFÖLD

Szerző Kis Dalma Róza

Létrehozva: 2024.06.07.

Menyasszonyi ruhában nyugszik örök békében a vízi tragédia két lány áldozata

Mindenkit megrázott annak a három román fiatalnak a tragédiája, akiket május 31-én vettek videóra, ahogy egymásba kapaszkodva próbálják túlélni a Natisone folyó szörnyű áradását Olaszországban. Patrizia, Bianca és Cristian sétálni mentek aznap a folyóhoz, ami végül a végzetüket okozta.

Az egész internet gyászolja a 20 éves Patrizia Cormost, a 23 éves Bianca Dorost és a 25 éves Cristian Casian Molnart, akiket május 31-én sodort el a Natisone folyó Olaszországban. A három fiatal még akkor ment a folyóhoz, amikor egy száraz úton be tudtak sétálni a közepén álló szigetre, az időjárás azonban pillanatok alatt megváltozott. A víz gyorsan elöntötte a szigetet, míg a három fiatal csak egymásra számíthatott a sodró folyó közepén. A három fiatal összeölelkezve várta a mentőket, egymást szorosan tartva, de végül elsodorta őket az ár. A szörnyű pillanatokról egy arra járó készített videót – írja a Maszol.

Patrizia és Bianca holttestét június 2-án találták meg, Cristiant még keresik  Fotó: Il Fatto Quotidiano

„Nem videózni kellett volna, hanem segíteni nekik”

Június 2-án Patrizia és Bianca holttestét megtalálták, a 25 éves Cristian Casian Molnart azonban még mindig keresik. Patrizia édesanyja azt állítja, hogy lánya tudott úszni, de azért maradt a megáradt folyóban, hogy segítsen Biancának, ráadásul a 112-őt is hívták a fiatalok.

@matteosalviniufficiale

L’ultimo abbraccio tra tre ragazzi prima di essere travolti dal fiume in piena, vicino Udine, dopo i tentativi di soccorso, purtroppo senza successo, da parte dei Vigili del Fuoco. Sono in corso le ricerche. Immagini strazianti. A loro e alle famiglie va la nostra preghiera. Esprimo la mia vicinanza a tutti i cittadini del Friuli Venezia Giulia e del Veneto colpiti da maltempo e forti piogge nelle ultime ore. Come Mit stiamo seguendo da vicino quanto sta accadendo, pronti a fare la nostra parte.

♬ suono originale - Matteo Salvini

„Patrizia négyszer hívta a 112-es egységes segélyhívó számot, meghagyva a nevét és a címét, amelyek közül az utolsóra nem válaszoltak” – mondta a 20 éves áldozat édesanyja. 

Az fáj a legjobban, hogy mindenki fényképezett és videózott, de senki sem mozdult, hogy megmentse őket. Pedig talán megmenthették volna őket. Azt mondta a telefonba: «Hívjátok fel az anyámat'»

 - nyilatkozta Patrizia édesanyja a Messaggero Veneto című lapnak. A fiatal lány és barátnője, Bianca búcsúztatója június 5-én, szerdán volt Udinében, majd a koporsókat Romániába szállították, hogy a Szatmár megyei Nagytarnán eltemessék őket, menyasszonyi ruhában. Cristiant azóta is keresik a folyóban, az udinei ügyészség emberölés miatt indított nyomozást, megvizsgálva, hogy mennyi idő telt el az első hívástól a mentők kiérkezéséig.

A három fiatal egymásba kapaszkodva küzdött életéért Fotó: TikTok

Angyalként ábrázolják a három fiatalt a gyászolók

A három fiatal tragédiája az egész internetet megrázta. Rengetegen gyászolják őket a közösségi média platformokon. A videó, amin egymásba kapaszkodva próbálják tartani egymást a folyóval szemben vírusként terjed az interneten, sokan pedig már megrajzolták és megfestették a három romániai fiatalt.

Istenem, mit élhettek át, főleg, hogy tudták meghalnak. Szívszorító látni, ahogy rettegve szorítják egymást, szeretetben. Nyugodjanak békében 

– búcsúznak a fiataloktól a TikTok-on.

„Imádkoztam a végsőkig, reménykedtem a végsőkig. Nyugodjatok békében kicsik"– írta egy hozzászóló Patrizia és Bianca korábbi közös videója alá, amin jól látszik, hogy a két lány szoros barátságban voltak, sok időt töltöttek együtt. Információink szerint a baleset napján Patrizia a Képzőművészeti Akadémián tett vizsgát, majd a három fiatal sétálni indult a Natisone folyóhoz. Valószínűleg akkor mentek be a folyón közepén lévő szigetre, amikor annak még kicsi volt a sodrása, ez azonban rövid időn belül másodpercenként 15 köbméterről 250 köbméterre emelkedett. A román fiatalok nem tudtak már kijönni a vízből. Egymásba kapaszkodva várták végzetüket.

 

origo.hu

Magyar Péter hangfelvétele: bebizonyosodott, hogy hazudott az exférj

ripost.hu

Megsúgták az égiek, ez a 3 csillagjegy a legjobb szerető!

borsonline.hu

„Sikerült, kisbabánk lesz!” – 46 évesen babát vár Tornóczky Anita

mandiner.hu

Havas Henrik alpári módon rúgott Orbán Viktorba

ripost.hu

Most jött a hír: balesetet szenvedett a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

magyarnemzet.hu

Eb-matek: Szoboszlai Dominikék így juthatnak tovább a csoportból

ripost.hu

„Behúzza a hasát” - Melltartóban pózolt Gáspár Evelin, kapott hideget-meleget

ripost.hu

Végre: Ponekker Virágra újra rátalált a szerelem a válás után

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

ripost.hu

Elég okos vagy, hogy hiba nélkül kitöltsd ezt a tesztet?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

„Áram- vagy vízellátás nélkül maradhatunk” - Háborúra készítik fel a dánokat

KÜLFÖLD

Kiszivárgott részletek: háttéralkuk dönthetik el Európa jövőjét

KÜLFÖLD

Nógrádi György: a katasztrófa szélére sodródott a világ

KÜLFÖLD

Forró események következnek az ukrán fronton, bedurvul a háború

KÜLFÖLD

"Nem tudom abbahagyni, hogy megcsaljam a túlsúlyos feleségem - annyira jól szórakozom"

KÜLFÖLD

Lassan nem marad ellenzék: újabb pártot tiltottak be Ukrajnában

KÜLFÖLD

Mi is az az AUR, amiről a Fidesz hallani sem akar?

KÜLFÖLD

Választáson "indult" a mesterséges intelligencia Amerikában, a fejlesztők avatkoztak közbe