KÜLFÖLD

Szerző P. Flóra

Létrehozva: 2024.06.18.

Mellbevágó: belehalt az influenzába a 13 gyermekes édesanya

Az édesanyát az intenzív osztályra kellett szállítani, de nem tudták megmenteni az életét.

Szerző P. Flóra

Mindössze 47 évesen vesztette életét egy 13 gyermekes édesanya Ausztráliában, miután influenzás lett. Az orvosszakértők ezért figyelmeztetést adtak ki a súlyos influenzahullám miatt.

Fotó: GoFundMe

Julie Theobald június 10-én került egy melbourne-i intenzív osztályra, miután az influenza súlyosabbá vált, és tüdőgyulladást kapott. Lánya, Jessica Theobald elmondta, szívszorító, hogy édesanyja akkor repült először, amikor mentőhelikopterrel kórházba vitték. De az életét nem tudták megmenteni.

„Mindannyian nagyon megdöbbentettünk és összetört a szívünk ettől a hírtől, soha nem tudtuk volna elképzelni, hogy ilyen korán elveszítjük anyánkat” – írta Jessica  a GoFundMe-n. "A mama 13 csodálatos gyermeket hagy maga után, akik 7-31 évesek, és odaadó férjét/apánkat, Billyt."

Catherine Bennett professzor, a Deakin Egyetem epidemiológiai tanszéke a Daily Mail Australia-nak elmondta, hogy az influenzás betegek akkor is kórházba kerülhetnek, ha fiatalok, fittek vagy egészségesek. 

„Úgy gondolom, hogy valószínűleg mindenki ismer néhány fiatal, fitt, egészséges felnőttet, akik influenzával kerülnek kórházba, így inkább kerüljük el ezt a megbetegedést” – mondta. „Ha olyan emberekkel vagy, akikkel általában nem lógsz együtt, akkor mindenképp próbálj meg távolságot tartani. Szellőztess többet, viselj maszkot, ha zsúfolt helyen tartózkodsz - ezek segíthetnek a megelőzésben".

Dr. Bennett szerint az influenza miatti kórházi kezelések számának megugrása azt jelenti, hogy Ausztráliában hosszabb influenzaszezon várható ezen a télen. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek