Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző P. Flóra

Létrehozva: 2024.06.21.

"Kiakadt a barátnőm, hogy nem veszek neki 4 millióért gyűrűt"

A férfi az internet népének segítségét kérte, hogy most valóban ő a bunkó, amiért nem vesz milliókért eljegyzési gyűrűt?

Egy férfi kiverte a biztosítékot a netezők körében, amikor elmondta, hogy szerinte a barátnője "nem érdemel meg" egy drága eljegyzési gyűrűt. 

gyűrű, gyémántgyűrű
Fotó: Pexels

A Reddit felhasználó „Dry-Body-7578” névvel a következőt kérdezte: „AITA, amiért nem akarok „drága” eljegyzési gyűrűt venni a barátnőmnek?” (az AITA az Am I The A******” csoport a Redditen, szó szerint azt jelenti, hogy "S*fej vagyok").

A férfi elmondta, hogy a párja is, ő is 26 évesek és már négy éve együtt vannak. Mint fogalmazott, "eddig úgy gondolta, ugyanúgy vélekednek a spórolásról" és azt hitte, "a lány is megelégszik egy megfizethető gyűrűvel".

Azonban amikor megemlítette neki, hogy 1500 dolláros (több, mint félmillió forint) gyűrűket nézeget, a nő ragaszkodott ahhoz, hogy valódi gyémántgyűrűt szeretne, amely a 6000-10000 dolláros tartományba (kb 3,7 millió forint) esik.

A férfi elmagyarázta, hogy a barátnője viszonylag jó anyagi körülmények között nőtt fel, de eddig nem érdekelte a pénz. Sosem törődött a dizájner márkákkal, ritkán vesz új ruhákat és az ékszereit is mind ajándékba kapta. 

„Amikor elkezdtem gyűrűket keresni, felfedeztem a moissanite gyűrűket, amelyek hasonlítanak a gyémántgyűrűkre, de sokkal megfizethetőbbek. Amikor elmondtam neki, dühös lett. Szerinte ez nem is olyan drága. Hatalmas vita alakult ki, én pedig azt mondtam, teljesen ésszerűtlen ennyit költeni egy ékszerre. Azt mondta, hogy megengedhetem magamnak, mire közöltem vele, hogy nem érdemel meg egy ilyen drága gyűrűt. Senki sem érdemel meg 10 000 dollár értékű ékszert. Végül azt mondta, nem érdekli, vegyek csak olyan gyűrűt, amit csak akarok. Egyértelmű, hogy még mindig dühös rám. Azt tudtam, hogy a házasság fontos neki, de arra nem számítottam, hogy a gyémántgyűrű is."

A férfi végül elment a nővéréhez is, aki a barátnője pártjára állt. Azt mondta, mivel a férfinak van elég pénze, ennyit igazán megtehetne a barátnőéért. Emlékeztette, hogy a lány mindig mellette állt és támogatta, még akkor is, amikor súlyos autóbalesetet szenvedett és képtelen volt bármit csinálni. A lány nem hagyta magára, segített neki, amiben csak tudott, fizette a számlákat is, amíg a férfi nem tudott dolgozni.

"Nem hiszem, hogy kötelességem neki gyémántgyűrűt venni, csak mert segített nekem néhány éve" - összegezte a Reddit felhasználó.

A kommentelők szétszedték a férfit, akit zsugorinak tartanak. "Egy szó nélkül támogatott, te meg ezt az egy dolgot sajnálod tőle? Főleg, hogy megengedheted magadnak" - írta az egyik. 

"Azt mondtad neki, hogy nem érdemel meg egy drága gyűrűt? Ezzel azt mondtad neki, hogy sz.r alak és nem szereted annyira, hogy áldozz rá".

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek