Létrehozva: 2024.06.21.

Órákra a forró kocsiban hagyták: meghalt egy 2 hónapos gyerek

A tragédia okait a seriffhivatal vizsgálja.

Rettenetes tragédia történt: egy két hónapos kislány életét vesztette, miután több órán át egy forró autóban hagyták az Egyesült Államokbeli San Diegóban.

Rendőrség kékfény villogó
A rendőrség vizsgálja a tragédia okát Fotó: Unsplash

A végzetes eset még június 13-án történt. Helyi idő szerint a déli órákban az egyik családtag hívta a segélyhívót, amikor felfedezte, hogy egy gyermek tartózkodik a járműben. A csecsemőre eszméletlenül találtak rá, miután több órán át egyedül maradt egy terepjáróban, ami a tűző napon állt.

A mentőszolgálat munkatársai a kisbabát kórházba szállították, ahol később halottnak nyilvánították.

A csecsemő nevét nem hozták nyilvánosságra. A rendőrség felhívást intézett a szülőkhöz, hogy a gyermeket egyedül hagyni az autóban illegális, függetlenül attól, hogy a motor jár-e vagy sem, és hogy kétszer is gondolják meg, mielőtt elhagyják autójukat, mivel a nyári hőmérséklet továbbra is nagyon magas.

A szakértők hangsúlyozták, hogy a járművek belsejében a hőmérséklet akár percek alatt elérheti a kinti hőmérséklet dupláját is. A mostani esettel kapcsolatban egy szomszéd is megszólalt, aki elárulta, hogy látta, amikor a mentőszolgálat munkatársai megérkeztek a Settle Road 10000-es tömbjében lévő házhoz.

Egy percig, talán két percig voltak bent. Aztán elmentek, úgyhogy tudtuk, hogy valami rossz történt

- emlékezett vissza a szomszéd.

A gyermek szülei ellen nem emeltek vádat. A No Heat Stroke nevű érdekvédelmi csoport honlapja szerint 1998 óta 972 gyermek halt meg forró autóban hőguta miatt. Ebből 56 Kalifornia államban történt - számol be róla a Daily Mail.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek