KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.20.

A lengyelek híg disznótrágyával védekeznek a migránsok ellen

A különös megoldás ötletét a görögöktől kölcsönözték.

Lengyel gazdák egy csoportja több tonna híg disznótrágyát locsol szét a lengyel-fehérorosz határ legkritikusabb részein, hogy így állítsák meg a kelet felől érkező illegális bevándorlókat - jelentette a helyi sajtó. Az akciót szervező farmerek abban bíznak, hogy az igazhitű muszlim migránsok nem lépik majd át a trágyasávot, mivel a Korán törvényei szerint a sertés tisztátalan állatnak számít.

A lengyelek híg disznótrágyával védekeznek a migránsok ellen

"Elkezdjük a lengyel-fehérorosz határon lévő határsávot sertéstrágyával locsolni. Így fejezzük ki szolidaritásunkat a rendvédelmi szerveinkkel. Megmutatjuk a hatalmon lévő politikusok, hogy hatékonyan is meg lehet védeni a határainkat. (...) Arra számítunk, hogy az illegális migránsok nem fogják átlépni ezt a sávot, ha követik hitük előírásait"

- olvasható az akció mögött álló Tömeges Összlengyel Gazdatüntetés (OOPR) nevű szervezet közleményében.

Egy helyi farmer azt mondta a lengyel sajtónak, hogy a görög gazdáktól vették át trágyalocsolás ötletét, akik korábban többször is sikeresen bevetették ezt módszert a migránsok ellen a görög-török határon. 

Az akció főszervezője külön kiemelte, hogy minden jogszabályt betartanak, rendelkeznek a szükséges engedélyekkel, és csak magántulajdonban lévő földekre, a tulajdonos beleegyezésével szórnak ki trágyát.

A tiltakozók emlékeztettek arra, hogy az eddigi statisztikák tanúsága szerint az illegális migránsok elsöprő többsége az iszlám vallás híve, ennek törvényei szerint pedig a sertés tisztátalan állatnak számít.

Miért tisztátalan állat a sertés a muszlimok szerint?

Az iszlám tanítása szerint a sertés kimondottan tisztátalan állat, mivel mindenevő, a tápláléka szennyes, amit aztán beépít a szervezetébe. Az emberek számára pedig nem kívánatos, hogy a testük építőanyagát ilyen tisztátalan alkotórészek alkossák. Ugyanezért nem szabad ragadozó, vagy mérges állat húsát fogyasztani.

A Korán 2:173 számú verse kijelenti, hogy négy dolgot szigorúan tilos megennie a muszlim híveknek: a dögöt, a vért, a disznót és a nem Allahnak áldozott állatokat.

A trágyaszórás kapcsán több hírportál megemlíti, hogy a lengyel belügyminisztérium június 13-án életbe léptetett egy rendeletet, melynek értelmében ütközőzónát hoztak létre a fehérorosz-lengyel határon. Ennek hossza 60,67 km, szélessége 200 métertől 2 kilométerig terjed. Az övezeten belül 27 településen vezették be a területen belüli közlekedés és a tartózkodás korlátozását. Az övezetet 90 napra hozták létre, de a korlátozó intézkedések meghosszabbíthatók.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek