Létrehozva: 2024.06.26.

Csak kertészkedett az 58 éves nő: a következő nap már az életéért küzdött az intenzíven

Az asszonyon hét műtétet végeztek el.

Egy nő elárulta, szerencsésnek érzi magát, hogy életben van, miután egy húsevő baktérium megfertőzte őt, miközben a virágágyásait gondozta.

operáció, műtét, orvosok, beavatkozás, kórház, beteg, életmentés
Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

Az 58 éves Louise Fawcett épp a háza előtt mászkált szandálban, amikor törmelékek miatt egy kisebb vágás keletkezett a jobb lábán. A lába feldagadt, és napokig tartó kínlódás és vizsgálatok után nekrotizáló fasciitis diagnosztizáltak nála.

A sebészek megpróbálták eltávolítani a fertőzött szövetek, hogy kiszedhessék a baktériumot, de Louise nem emlékszik az intenzív osztályon töltött három napra. Hét műtéttel később - köztük egy bőrátültetéssel a combján - és hetekig tartó kórházi kezelés után végre hazaengedték, jelenleg pedig újratanul járni.

Louise azt gyanítja, hogy a kertjében lévő talajból kapta el a kórokozót, amely egy apró vágáson keresztül jutott a véráramába, amelyet előtte nem sokkal a lábán ejtett. Louise azt mondta: 

Biztosan egy apró vágás okozta a gondot. Azt hiszem, a talajból kaptam el.

„Mark, a férjem, a kertünkkel volt elfoglalva. Tele volt törmelékkel. Szerencsétlen vagyok, hogy elkapott, de szerencsés, hogy életben vagyok. Nem tudom elhinni, hogy ez egy olyan külvárosi helyen történt ez, mint Chesterfield” - magyarázta az asszony.

A nő elárulta, hogy az eset másnapján egyre rosszabbul érezte magát, majd a lába annyira megdagadt, hogy a cipőjét sem tudta felvenni férje születésnapi vacsorájára. Louise-t 2024. május 16-án engedték haza, és a múlt héten közölték vele, hogy a bőrátültetés sikeres volt, így megkezdheti a fizioterápiát.

Azt mondták, hogy meggyógyult. Sírtam az örömtől. Itt vagyok. Örülök, hogy életben vagyok

- mesélte a Mirrornak a nő, akinek egy merevítő van a bokáján, hogy amikor ül, azt 90 fokban tudja tartani.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek