KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.20.

„28 évesen tüdőrákot diagnosztizáltak nálam, pedig nem dohányzom!”

Eleinte az orvosok sem ismerték fel, mekkora a baj! A fiatal olyan tanácsot is kapott, hogy fogyasszon mézet.

Egy 28 éves nő, Aurora Lucas vallott megpróbáltatásairól, miután harmadik stádiumú tüdőrákot diagnosztizáltak nála. A fiatal nő célja az, hogy felhívja a figyelmet a betegség tüneteire, amikkel fontos mielőbb orvoshoz fordulni!

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Aurora 2021 augusztusában kezdett mellkasi fájdalmat érezni, de akkor a panaszát a stresszre fogta, amiből tényleg ki is jutott neki. Akkor költözött Chicagóba egy új állás miatt, emellett pedig a tanulmányai is folyamatban voltak. De amikor a fájdalom nem múlt el, ráadásul köhögés, fáradtság és hátfájás is társult hozzá, orvoshoz fordult segítségért. Csakhogy addigra a kimerültsége olyan súlyos volt, hogy abba kellett hagynia a vezetést, mert attól tartott: elalszik a volánnál.

„Az orvosok újra és újra és újra minden mást csináltak, és minden másra gyanakodtak, kivéve a rákot. Az a félelmetes, hogy ez egy rejtett betegség, tudod, hogy csak sokkal később diagnosztizálják, egészen a harmadik vagy negyedik stádiumig, és általában elég agresszív” – mondta a most 31 éves Aurora a TikTok csatornáján közzétett videóban . 

Soha nem gondolta, hogy ilyen lesújtó diagnózist kaphat - írja a Daily Mail. Három hónappal az első kórházi látogatása után előrehaladott tüdőrákot találtak nála, ami azért is érte sokként, mert soha nem dohányzott. Eleinte az orvosok sem a legrosszabbra gondoltak, ezért a háziorvosa például azt tanácsolta neki, hogy fogyasszon mézet a köhögésére.  Egy héttel később már olyan komoly fájdalmak gyötörték, hogy kórházba került, ahol további kivizsgáláson esett át. Mire Aurora betegségét felfedezték, a rák átterjedt a nyirokcsomókra is. Fontos megjegyezni, hogy az ebben a stádiumban diagnosztizált tüdőrákosok körülbelül 37 százaléka él a diagnózist követő öt évig.

„Sok orvos tagadta, hogy ez valójában tüdőrák. 28 évesen tüdőrákot diagnosztizáltak nálam, pedig nem dohányzom” - tette hozzá szomorúan. 

A most 31 éves Aurora kemoterápiát és sugárkezelést is kapott, és mára sokkal jobban van, ugyanakkor gyógyszereket kell szednie. Tudja, előfordulhat, hogy a rák visszatér, ezért is szeretné felhívni a figyelmet a betegség jeleire, és arra, hogy senki sem immúnis – életkortól függetlenül.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek