Magyar Péter édesapja meglopta, zsarolta, késsel fenyegette a saját rokonát

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.15.

Ukrajna az olajárakkal zsarolja nyugati szövetségeseit

"Kizárólag fegyverekért cserébe fogalmazhat meg velünk szemben elvárásokat a Nyugat."

Dimitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy vasárnap sugárzott televíziós interjúban nyilvánosan megzsarolta Ukrajna nyugati szövetségeseit. A tárcavezető politikus kijelentette, hogy Kijev kizárólag abban az esetben hajlandó megfogadni az Egyesült Államok ás más partnerországok azon felszólítását, hogy hagyjanak fel az orosz olajfinomítók elleni támadásokkal, ha ezek az országok jelentősen megnövelnék a katonai támogatásukat - jelentette a helyi sajtó.

Ukrajna az olajárakkal zsarolja nyugati szövetségeseit

„A saját érdekeinkben kell gondolkodnunk. Ha Ukrajna partnerei azt mondják: Adunk hét Patriot-üteget, de van egy kérésünk, ne tedd ezt és azt – akkor van miről beszélni. Viszont ha nem adnak légvédelmi rakétákat, és nem adnak segélycsomagot, akkor nincs miről beszélni. Mindenki úgy éli túl, ahogy tud"

- fogalmazott Dimitro Kuleba. Az ukrán külügyminiszter megjegyzései azután hangzottak el, hogy Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a hónap elején felszólította Ukrajnát, hogy hagyjon fel az orosz olajfinomítók elleni dróntámadásokkal, mert ezek a csapások felemelik a nyersolaj világpiaci árát. 

Kuleba azt mondta, hogy meghallgatta Austint, de nem lát “ok-okozati összefüggést ebben a kérdésben”. Ha egy oroszországi finomító “felrobban”, az ebből eredő problémák az orosz energiapiacra korlátozódnak – állította -, és Ukrajnának mindenképpen a saját érdekeit kell előtérbe helyeznie.

A Financial Times egy korábbi beszámolója szerint a Fehér Ház mindenekelőtt amiatt aggódik, hogy az olajárak éppen a novemberi elnökválasztás kampányhajrájában emelkednek meg, ami jelentősen rontaná Joe Biden újraválasztási esélyeit. Washington továbbá attól tart, hogy az ukrán csapások veszélyébe sodorják a amerikai cégek által is használt orosz energiainfrastruktúrát, köztük a Fekete-tengert és a Kaszpi-tengert összekötő CPC-olajvezeték. A Financial Times szerint ezen a vezetéken keresztül az ExxonMobil és a Chevron is aktívan kereskedik.

Az olajárak idén mintegy 15 százalékkal, hordónként 85 dollárra emelkedtek. Tavaly év vége óta először fordult elő az Egyesült Államokban, hogy a benzinárak éves szinten emelkedtek. A tendencia az iparági szakértők szerint a következő hetekben és hónapokban is folytatódhat, különösen akkor, ha az orosz olajipari létesítményeket továbbra is sikeresen veszik célba az ukrán drónok.

Mindez kellemetlenné válhat Joe Biden amerikai elnök számára, mivel az üzemanyag drágulása zsigeri reakciókat vált ki az amerikaiakból, egyebek között azokban az úgynevezett csatatérállamokban , amelyeknek döntő szerepük lesz az elnökválasztáson, mivel csak az utolsó pillanatban dőlhet el a küzdelem Donald Trump és Joe Biden között.

Ukrajna nyugati szövetségesei korábban aggodalmukat fejezték ki, hogy a NATO-tagok által biztosított fegyverekkel mélyen orosz területre irányuló ukrán csapások szélesebb körű konfliktust válthatnak ki.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a hónap elején kijelentette, hogy Washington nem támogatja az ukrán támadásokat orosz földön.

 

origo.hu

Egyenként töröm el az összes ujjadat, Magyar Péter embere így fenyegetett meg egy újságírót

ripost.hu

Tömegbaleset történt, áll a forgalom Budapestről kifelé

borsonline.hu

"A túlvilágon olyan életformákkal találkozunk, amelyek meghaladják a fantáziánkat" - más szféra lényeiről tálalt ki a lelkész

vg.hu

Magyarország kedvenc milliárdosa: így lesz vége az egészségügynek

ripost.hu

Zimány Linda besokkalt, ügyvédekkel támad

mandiner.hu

„Érkezünk. Üzenem, hogy tej nélkül szeretem a kávét”, dörmögte Magyar Péter a Keresztapa-filmek modorában – jól jegyezzük meg ezt a jelenetet

ripost.hu

Most jött: robbanás történt Magyarországon, nagy a baj

mindmegette.hu

Így néz ki belülről az első magyar Primark – videón az üzlet!

ripost.hu

Ezzel vége? A legrosszabbat jósolta az időutazó, nincs sok hátra

ripost.hu

Ellepték a kerted a csigák? Így inthetsz búcsút nekik nyomban

ripost.hu

Most jött a hír: tömegkarambol történt, ezekben a percekben is mentenek

ripost.hu

Ők azok a szerencsés csillagjegyek - nekik hozza el a szerelmet az idei nyár, a főboszorkány szerint

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Dől a nyugati hadianyag Ukrajnába, újabb segélyt küld Amerika

KÜLFÖLD

Rémisztő kijelentést tett Macron párttársa, kockáztatják a totális háborút

KÜLFÖLD

Újabb lépések a világháború felé? Kötelező európai sorkatonaságot és közös atomfegyvert akar Brüsszel

KÜLFÖLD

180 fokos fordulatot vett az EU, megállíthatatlanul sodródunk a háború felé

KÜLFÖLD

Megrázó halálesetről érkezett bejelentés: egy hotelszobában találtak rá az elhunyt csecsemőre

KÜLFÖLD

Furcsa tünetek az esküvő előtt, pár hónappal később már nem élt a fiatal anyuka

KÜLFÖLD

„Először vettem ilyet az Aldiban, csak 1500 forintba került, de megfogtam vele az Isten lábát”

KÜLFÖLD

Megrázó hír érkezett: holtan találtak rá az eltűnt, kétéves kislányra