KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.29.

Brutálisan vezet Trump a legfrissebb felmérésekben, Biden népszerűsége összeomlott

A korábbi amerikai elnök gyakorlatilag minden mutatóban jobban teljesít Bidennél.

A CNN vasárnap publikált legfrissebb országos közvéleménykutatása szerint Donald Trump republikánus párti elnökjelölt népszerűsége hat százalékponttal magasabb mint a jelenleg hivatalban lévő Joe Bidené, és ha most tartanának választásokat, Trump a szavazatok 49 százalékára, Biden pedig mindösszesen a 43 százalékára számíthatna. A CNN beszámolója szerint a regnáló elnök újraválasztási esélyei folyamatosan romlanak az idő előrehaladtával, hiszen januárban a republikánus jelölt még csak 49-45 arányban vezetett a regnáló kihívójával szemben.

Brutálisan vezet Trump a legfrissebb felmérésekben, Biden népszerűsége összeomlott

A CNN felmérés szerint Trump előnye még nagyobb, ha a teljes mezőnyt figyelembe vesszük. Ebben az esetben Trump előnye 42% Bidennel szemben, akinek 33%-ot mértek, majd 15%-al követi őket a független jelölt, Robert F. Kennedy Jr.. A fennmaradó 10% harmadik párt jelöltjeit támogatja, vagy bizonytalan.

A CNN által megkérdezett amerikai választók 66 százaléka nem érti, hogyan támogathatja bárki is Bident, míg 52 százalékuk azt állította, hogy semmi esetre sem szavazna a hivatalban lévő elnökre. Ez a szám Trump esetében csak 47 százalék volt.

Érdekesség, hogy a felmérés szerint a választóknak csak A 47 százaléka elégedett a kettő nagy történelmi párt elnökjelöltjével. A demokraták 44 százaléka, a republikánusok 63 százaléka elégedett a saját pártja indulójával.

Bidenről a választók 58%-a vélekedik negatívan, míg Trumpról 53%-uknak van negatív véleménye. A megkérdezettek mindössze 65%-a gondolja úgy, hogy Biden jogosan nyerte meg a 2020-as elnökválasztást, ami nem változott ahhoz képest, amikor ugyanezt a kérdést a 2021. januári amerikai Capitoliumi zavargások után tették fel.

Trump elnöki ciklusáról alkotott vélemények javultak, mióta távozott hivatalából. Teljesítményére visszatekintve az amerikaiak 55%-a véli úgy, hogy Trump elnöksége “sikeres” volt, szemben a 45%-kal, amikor a zavargások után kérdezték meg a választókat. Ehhez képest a megkérdezettek csak 39%-a szerint volt sikeres Biden hivatali ideje – derült ki a felmérésből.

A CNN szerint a választókat leginkább foglalkoztató ügyek továbbra is a gazdaság (65% tartotta kifejezetten fontosnak), a demokrácia védelme (58%), a bevándorlás (48 %), és a bűnözés (48%).

Érdekes, hogy Biden munkájának megítélése az Izrael és a Hamász közötti háború kezelése kapcsán a legrosszabb: mindössze a válaszadók 28 százaléka értékelte pozitívan az elnök lépéseit, miközben a 35 évnél fiatalabbak körében a 20 százalékot sem éri el ez az arány.


Donald Trump volt amerikai elnök a CPAC Hungary 2024 rendezvényen egy videóüzenet formájában vett részt. A felvételen Trump arról beszélt, hogy a konzervatívok minden nap azért harcolnak, hogy megőrizzük a kultúrát, a szuverenitást, és fenntartsák a szabadság, a család és a mindenható Istenbe vetett hit időtálló értékeit.

 

 

IMG_0020
Trump

                                                                                                                      Fotó: Csudai Sándor

– Először is szeretnék köszönetet mondani Orbán Viktor miniszterelnök barátomnak, valamint az Alapjogokért Központ főigazgatójának, Szánthó Miklósnak – jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki a CPAC Hungary 2024 rendezvényen egy videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket. Felidézte, hogy nemrég beszélt az Egyesült Államokban a CPAC-en, és most megtiszteltetésnek veszi, hogy Magyarországon szólhat ennyi hazafihoz, akik – szavai szerint – büszkén harcolnak a nyugati civilizáció megmentéséért vívott harc frontvonalában.

Együtt veszünk részt egy epikus küzdelemben, hogy felszabadítsuk a nemzetünket mindazon baljós erők ellen, amelyek el akarják pusztítani. Minden nap azért harcolunk, hogy megőrizzük kultúránkat, megvédjük szuverenitásunkat, megvédjük életmódunkat, és fenntartsuk a szabadság, a család és a mindenható Istenbe vetett hit időtálló értékeit. Elnökként büszke voltam arra, hogy együtt dolgozhattam Orbán miniszterelnökkel, aki egyébként egy nagyszerű ember, hogy előmozdítsuk a két nemzet értékeinek és érdekeinek érvényesítését

– fogalmazott Trump, aki hozzátette: 

Leszámoltunk az illegális bevándorlással, megvédtük határainkat, munkahelyeket teremtettünk, megvédtük hagyományainkat, valamint a ma oly fontos zsidó–keresztény értékeket. Alig várom, hogy ismét szorosan együtt dolgozhassak Orbán Viktor miniszterelnökkel, amikor az Egyesült Államok 47. elnökeként leteszem a hivatali esküt. Amíg egységesek maradunk az elveinkhez hű víziónkban, és félelem nélkül védjük értékeinket, addig a konzervatívok meg fogják nyerni a csatát, hogy megmentsük civilizációnkat a kommunistáktól, marxistáktól és fasisztáktól, és visszaállítsuk a konzervativizmus uralmát.

 

Csak így tovább, fantasztikus munkát végeztek, és nagyszerű miniszterelnökötök van

– zárt az üzenetét Donald Trump.

 

origo.hu

Merénylet Robert Fico ellen: minden, amit eddig tudunk a kegyetlen támadásról

ripost.hu

Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

borsonline.hu

Elárulta magát: alig vált el, máris rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

mandiner.hu

Németországban rettegnek: bajba kerülhetnek Magyarország miatt

ripost.hu

Ezt a három csillagjegyet nagy szerencse éri, míg a Nap és az Uránusz együtt áll

mandiner.hu

Nógrádi: A kínai elnök szóra sem méltatja Zelenszkijt

ripost.hu

Alaposan megváltozott a helyzete, kitálalt Szoboszlai Dominikról a kapitány

mindmegette.hu

Mostantól akár félmilliós büntetést is kaphat, aki a strandon sörözik

ripost.hu

Tragédia érte Tóth Gabi szerelmét, Papp Máté Bencét

ripost.hu

Kullancslégy: Már itt van velünk, de kell-e tőle félni?

ripost.hu

Itt a vége, III. Károly váratlan lépésre szánta el magát

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Soros fia megint Ukrajnába utazott, érdekükben áll a háború kiterjesztése

KÜLFÖLD

Donald Tusk: a NATO katonái már Ukrajnában vannak

KÜLFÖLD

Macron fenyegető mondataira kemény választ adott Putyin

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Elszakadna egy terület Franciaországtól, halálos zavargások törtek ki

KÜLFÖLD

A brit sajtó már teljes realitásként ír a III. világháborúról, térképen mutatják a gócpontokat

KÜLFÖLD

Lebénult, megvakult és beszédképtelen lett egy egyetemista, akit durván leitattak

KÜLFÖLD

"Nem kellene mennem sehova" – A furcsa megérzését követően holtan találtak rá a tehetséges táncosra