KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.12.

Aki golfozik, rasszista - vélekedik a francia szélsőbal elnöke

A francia golfszövetség elnöke levélben tiltakozott.

Hatalmas felháborodást váltott ki Franciaországban a szélsőbaloldali Engedetlen Franciaország (La France Insoumise - LFI) párt legújabb, EP-választásra buzdító plakátkampánya, amely lényegében egyenlőségjelet tesz a golfjátékosok, a rasszisták és a gazdagok közé - jelentette a helyi sajtó.

Aki golfozik, rasszista - vélekedik a francia szélsőbal elnöke

„A gazdagok szavaznak! A rasszisták és golfozók is! És Ön?”

- olvasható az LFI plakátjain, melyeket a párt parlamenti frakcióvezetője, Mathilde Panot mutatott be a közösségi oldalán. A plakátok hamarosan a közterületekre is kihelyezik.

A plakátok kapcsán több hírportál is kiemelte, hogy Panot nem most támad először a golfozókra és golfra. A szélsőbaloldali politikus korábban azzal vádolta a sport szerelmeseit, hogy a játékukkal túl nagy terhet rónak a környezetre.

Pascal Grizot, a francia golfszövetség elnöke levélben tiltakozott az LFI plakátjai miatt, elítélve „a támadásokat, amelyek éppoly demagógok, mint amennyire indokolatlanok.”

"Meglepődtünk, és eléggé megdöbbentünk, amikor azt láttuk, hogy a golfjátékosokat populista kategóriákkal teszik egyenlővé. Úgy tűnik, az LFI figyelmen kívül hagyja sportágunk szociológiáját, amelynek gyakorlása egyre népszerűbb, és jelenleg több mint 600 ezer profi játékos űzi Franciaországban. (...) 2023-ban a golfot olyan széles körben űzték Franciaországban, mint a kézilabdát, a kosárlabdát vagy épp dzsúdót"

- fogalmazott a golfszövetség elnöke, aki meghívta egy bemutatóra az LFI parlamenti képviselőit, hogy jobban megérthessék a golf szépségeit.

A francia lapok felidézték a hír kapcsán, hogy Mathilde Panot nemrég azzal irányította magára a figyelmet, hogy az Izrael elleni terrortámadást követően nem volt hajlandó terrorszervezetnek nevezni a Hamászt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek