KÜLFÖLD

Szerző P. Flóra

Létrehozva: 2024.01.28.
Módosítva: 2024.01.28.

Megszakad a szív: öt kisgyermek halt meg egy háztűzben

A ház teljesen megsemmisült a tűzben.

Szerző P. Flóra

Egy nő és öt gyerek tragikusan életét vesztette egy háztűzben Alaszka északnyugati részén – közölték a helyi hatóságok.

Fotó: Pexels

Az áldozatok holttestét a tűz eloltása után találták meg noorviki otthonukban – és most elküldték őket az anchorage-i Állami Egészségügyi Szakvizsgáló Hivatalába. "Úgy gondoljuk, hogy egy felnőtt nő és öt gyermek tartózkodott a lakásban a tűz keletkezésekor" - közölték a rendőrök.

Chris Hatch, a Northwest Arctic Borough közbiztonsági igazgatója azt mondta a helyi médiának, hogy gyors reagálásuk ellenére a tűzoltók nem tudták megmenteni a házat a károktól. A hatóságok azt gyanítják, hogy a tűz egy tűzhely közelében keletkezett, amely állítólag nem volt jó állapotban a tűz előtt.

Ezt azonban nem határozták meg hivatalos okként, és a nyomozás még tart. Az áldozatok nevét addig nem hozzák nyilvánosságra, amíg családjukat nem tájékoztatják a tragikus eseményről. A jelentések szerint az ingatlan teljesen megsemmisült a súlyos tűzben.

Mary Peltola, Alaszka amerikai képviselője így nyilatkozott az X-en: "Fáj a szívem az egész Noorvik közösség iránt, akik 6 barátot, szomszédot és szeretteit veszítették el. Az ehhez hasonló tragédiák nagyon fájnak, de arra is emlékeztetnek bennünket, miért olyan fontosak a támogató közösségek. Minden alaszkai szeretetét küldi Noorvikba." Noorvik egy kis inupiati város, ahol körülbelül 700 ember él.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek