KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.29.

Hitlert éltette részegen egy német zöldpárti politikus

A választott tisztségviselő úgy gondolta, megszabadulhat az őt igazoltató rendőröktől, ha a náci vezér nevét skandálja. Rosszul hitte.

Visszaadta mandátumát Berlin legelegánsabb, Charlottenburg-Wilmersdorf nevű kerületének zöldpárti tanácsosa, miután a rendőrök ittas vezetésen kapták, amire a politikus Adolf Hitler éltetésével reagált - írja a Bild napilap online kiadása. A botrány kirobbanás után Jutta Boden először tagadta a történteket, később azonban egy közleményben elfogadhatatlannak nevezte a viselkedését, majd minden politikai tisztségéről lemondott.

Hitlert éltette részegen Jutta Boden, német zöldpárti politikus

A megdöbbentő incidens szombaton, a késő esti órákban, az A115-ös autópálya berlini szakászán történt. A rendőrség beszámolója szerint Jutta Boden imbolyogva közlekedett az autójával, ezért megállásra kényszerítették, igazoltatták és alkoholszondát fújattak vele. Az eredmény erősen ittas, 1,34 ezrelékes alkoholszintet mutatott, ezért a rendőrök a protokollnak megfelelően átültették a nőt a saját autójukba, hogy elszállíthassák a legközelebbi állomásra kijózanodni.

Ezt nyilvánvalóan nem vette jó néven a politikus, aki először kirúgással fenyegette meg az egyenruhásokat, majd náci karlendítések kíséretében Adolf Hitlert nevét kezdte skandálta. A rendőrök beszámolója szerint a nő hosszú percekig éltette a náci vezetőt annak érdekében, hogy szabadon bocsássák, ez viszont nem hozta meg a kívánt eredményt, így végül kénytelen volt megvárni a rendőrségen, hogy a véralkoholszintje nullára csökkenjen. Ez másnap hajnapban következett be, a rendőrök ekkor elengedték a zöldpárti tanácsost.

Miután az esetről vasárnap elkezdtek kiszivárogni az első hírek, a Bild megkereste a politikust, aki először mindent kategorikusan letagadott. Néhány órával később azonban megváltoztatta az álláspontját, és elismerte az ittas vezetést, Hitler éltetését viszont megpróbálta eltussolni. Elmondása szerint a rendőrök nem bántak vele megfelelően, és amikor magyarázatot szeretett volna kérni, véletlenül többször felemelte a jobb karját. Hogy Hitler nevét miért skandálta, arra nem adott választ. 

Nagyjából 24 óra leforgása után Boden levonta következtetéseket, és lemondott a politikai mandátumáról. 

„Elfogadhatatlan volt az ittas vezetés és a helytelen reakcióm a rendőri igazoltatás során. Szeretnék őszintén elnézést kérni ezért a helytelen magatartásért. Hogy felelősséget vállaljak tetteimért, lemondok kerületi tanácsosi tisztségemről”

 –fogalmazott közleményében a politikus.

Boden 2012 és 2016 között, valamint 2019 óta vezette a zöld pártot Berlin Charlottenburg-Wilmersdorf nevű kerületében. A nyilvánosan elérhető önéletrajzok szerint a politikus szakterülete az oktatás, a kultúra és az integráció.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek