KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.19.

Kiskorúak megerőszakolása miatt vettek őrizetbe egy befolyásos LMBTQ-aktivistát Amerikában

Kendall Stephens kettő 13 év alatti fiút ronthatott meg.

Több kiskorú megerőszakolásának vádjával hétfőn őrizetbe vettek egy befolyásos LMBTQ-aktivistát Philadelphiában - írja a CBS News amerikai hírportál. A magát nőnek valló, de férfinak született Kendall Stephens a "transzjogok" egyik legmeghatározóbb szószólójának számított az egész országban, korábban pedig több ízben kampányolt demokrata párti ügyész-, kormányzó- és képviselőjelöltek mellett.

Kiskorúak megerőszakolása miatt vettek őrizetbe a befolyásos LMBTQ-aktivistát

Az ügyészség által ismertetett dokumentumok szerint Stephenst kettő 13 év alatti fiú sérelmére követett el szexuális bűncselekményeket. A transznőt többek közt szeméremsértő testi sértéssel, nemi erőszakkal, jogellenes kapcsolattartással, valamint gyermekek jólétének veszélyeztetésével vádolják. A nyomozás további részleteit a hatóságok nem hozták nyilvánosságra. Óvadékát a bíróság 250 ezer dollárban (88 millió forint) határozta meg, az első tárgyalását pedig december 29-re tűzték ki. 

A történtek kapcsán fontos elmondani, hogy Kendall Stephens kifejezetten jó kapcsolatokat ápolt a Demokrata Párt országos és regionális szervezeteivel. Korábban kampányolt Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzó mellett, valamint részt vett egy philadelphiai kerületi ügyész által kezdeményezett LMBTQ-védelmi csoport létrehozásában. Emellett sürgette a washingtoni törvényhozókat, hogy változtassák meg a gyűlölet-bűncselekményekről szóló törvényeket, hogy az tartalmazza az LMBTQ+ emberek védelmét.

A philadelphiai Temple University korábban arról adott hírt egy közleményben, hogy Stephens az egyetem tanulója lett, és az LMBTQIA+ közösségek megerősítését tűzte ki célul az intézményben.

 Stephens kifejezetten jó kapcsolatokat ápolt a Demokrata Párttal

A magát nőnek valló biológiai férfi legutóbb 2020 augusztásában került be az országos hírekbe, miután a philadelphiai otthona közelében egy nő megverte. Stephens a támadás után azt mondta, hogy egy erőszakos csoport célpontja lett, mert transz nő.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek