KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.28.

Elmebaj: tampon lesz a férfi mosdókban a kanadai parlamentben

Hatalmas változás történt abban az épületben, ahol nem olyan rég még álló ovációt kapott egy náci kollaboráns ukrán SS-katona.

Szerző Ripost

Hatályba lépett Kanadában az a törvény, melynek értelmében az ottawai parlament férfi mosdóiban ingyenesen hozzáférhető tampont és menstruációs betétet kell elhelyezni. Az országgyűlésen kívül a jogszabály minden szövetségi szinten szabályozott munkáltatóra, így a katonai támaszpontokra, vasútállomásokra, minisztériumokra, állami iskolákra, kormányhivatalokra és a repülőterekre is érvényes - írja a New York Post amerikai napilap online kiadása.

Elmebaj: tampon lesz a férfi mosdókban a kanadai parlamentben

A törvény betűje szerint az ingyenes tamponokra azért van szükség a férfimosdókban, hogy a "menstruáló alkalmazottak jobban védve legyenek, és biztonságban érezzék magukat a nemüknek leginkább megfelelő WC használata során".

A Justin Trudeau miniszterelnök vezette balliberális kormány közleménye szerint, "ha az alkalmazottaknak hozzáférést biztosítanak a menstruációs termékekhez, az elősegíti a jobb egészségügyi eredményeket és a munkahelyi termelékenységet, miközben csökkenti a menstruációval gyakran összefüggő megbélyegzést”. Hozzátették, hogy az ingyenes menstruációs termékeket azért nem csak női fürdőszobákra korlátozták, mert ez esetben "a transznemű férfiakat arra kényszerítenék, hogy a nemüknek nem megfelelő mosdót használják".

Ahogy arra számítani lehetett, a jogszabály hatalmas vitát váltottak ki az országban. Az egyik legolvasottabb kanadai napilap, a Toronto Sun politikai rovatvezetője például egy véleménycikkben kritizálta az intézkedést, mondván: A Trudeau-kormánynak inkább a megélhetési és inflációs válságra kéne koncentrálnia a férfi mosdókba helyezett ingyenes tamponok helyett. 

Maxime Bernier, a kanadai Néppárt vezetője „a férfiasság elleni szisztematikus támadásnak” minősítette a hatályba lépett törvényt. 

„Az a liberális döntés, hogy a tampont kell elhelyezni minden férfivécében, egy szélesebb ideológiai harc része. (...) A szélsőbaloldal el akarja pusztítani a nyugati társadalmakat, amelyek szerintük felelősek a világ minden rosszáért” 

– írta közösségi oldalán a politikus, aki szerint „kulturális marxisták” célja, hogy „a lehető legtöbb férfit nem bináris, transz, gender-fluid gyenge nővé változtassák".

"Amikor még csak a nők menstruáltak, fizetnünk kellett a saját tamponunkért. De most, hogy a férfiak is menstruálnak, ezek a termékek e héttől ingyenesek minden szövetségi munkahelyen"

-írta cinikus bejegyzésében Linda Frum, volt kanadai konzervatív szenátor.

Egy maréknyi baloldali aktivista őrjöngött egy dél-karolinai egyetemen, miután az intézmény vezetése úgy döntött, hogy eltávolíttatja a női higiéniás eszközöket a férfi mosdókból, írja a Fox News. 

A Clemson Egyetem diákjai ezután felvonulást tartottak, hogy tiltakozzanak a női higiéniai termékek eltávolítása ellen a férfi mosdókból az egyetemen - írja a Fox News.

A SORSDÖNTŐ ESEMÉNYEN NEM VETTEK RÉSZT TÖBBEN 50 DARAB LMBTQ-AKTIVISTÁNÁL.

Az ügy előzménye, hogy a Republikánus Párt ifjúsági szervezetének tagjai X-en, korábban Twitter-en hívták fel a szélesebb közvélemény figyelmét arra, hogy a Clemson Egyetemen az "igazán fontos problémákkal" is foglalkoznak.

Ha nem tudtátok volna, a Clemson Egyetemen van egy tamponadagoló a FÉRFI vécében, a Copper Könyvtárban... komolyan, egy bohócvilágban élünk

- írták.

A bejegyzést LMBTQ-aktivisták is kiszúrták, akik ezt követően a jobboldali aktivisták "elszámoltatását" követelték, amiért "megbocsáthatatlan" sérelmeket okoztak a transzközösségnek. Erre jött az intézmény válasza, hogy

LESZERELTÉK AZ ADAGOLÓT, MIRE VÁLASZUL "IGAZSÁGMENETET" SZERVEZTEK AZ LMBTQ-PROPAGANDISTÁK.
 

A Clemson dékánja és a hallgatói ügyek elnöke, Chris Miller úgy reagált a tiltakozásra, hogy megerősítette az egyetem elkötelezettségét a szólásszabadság mellett.

Kanada korábban utazási figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államokba utazni szándékozó LMBTQ-polgárok számára. Az Egyesült Államokban tavaly 2017-hez képest 30-szorosára nőttek az LMBTQ-ellenes tüntetések, miközben egyre több jogi lépést tesznek az LMBTQ-jogok korlátozására.

A Global Affairs Canada figyelmeztetett, hogy egyes amerikai állami törvények a kanadai turistákra is vonatkozhatnak, de nem részletezték, pontosan hol. Ilyesféle figyelmeztetéseket általában Oroszország, Uganda vagy Egyiptom szokott kapni – írja a BBC News.

Egyes államok olyan törvényeket és irányelveket léptettek életbe, amelyek hatással lehetnek a 2SLMBTQI+ személyekre. Ellenőrizze a vonatkozó állami és helyi törvényeket

– olvasható az amerikai utazási tanácsok oldalán.

A 2SLSLGBTQI+ kifejezést Kanadában széles körben használják azokra az emberekre, akik magukat kétnemű, leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer vagy interszexuális személyeknek tartják.

A Global Affairs Canada szóvivője azt mondta, az amerikai törvények új célpontjává vált a transznemű közösség. Úgy fogalmazott, 

2023 eleje óta az Egyesült Államok egyes államaiban olyan törvényeket fogadtak el, amelyek tiltják a drag-show-kat és korlátozzák a transznemű közösséget a nemi hovatartozást megerősítő ellátáshoz való hozzáféréstől és a sporteseményeken való részvételtől.

Márciusban történt, hogy Tennessee állam kormányzója aláírt egy törvényt, ami betiltotta a drag-show-kat kiskorú közönség előtt, valamint korlátozza a transznemű fiatalok számára az orvosi beavatkozásokat. Két hónappal később Florida állam kormányzója is aláírta ezeket, továbbá korlátozta a névmáshasználatot – she/her, he/him, they/them – a tantermekben.

Korábban Floridában, horogkereszttel és LMBT-ellenes graffitivel csúfították el a 2019-ben agyonlőtt ír újságírónőnek – aki leszbikus volt –, Lyra McKee-nek szentelt falfestményt.

Chrystia Freeland kanadai miniszterelnök-helyettes azt mondta, a kormány szakértőket alkalmaz, és velük készítették el az utazási figyelmeztetést. 

Alaposan nézzünk körül a világban, és kísérjék figyelemmel, milyen különleges veszélyek leselkednek a  kanadaiak egyes csoportjaira

– emelte ki.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

metropol.hu

Házasság első látásra: Bogi felfedte az igazságot

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

life.hu

Mókusszerűvé vált Jennifer Aniston arca: plasztikai sebész magyarázza el az okokat

hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

14 órán át nem jött a mentő, belehalt a rohamba a 19 éves fiú

KÜLFÖLD

Hátborzongató történet: egy nő hátából készített könyvborítót egy orvos!

KÜLFÖLD

Játék közben történt meg a legrosszabb, örökre elaludt a 2 éves kisfiú

KÜLFÖLD

Kirázta a hideg az orvosokat is, amikor meglátták, milyen élőlény mászik a férfi testében