KÜLFÖLD

Szerző B. V.

Létrehozva: 2023.11.12.

A legolcsóbb jegy 200 ezer forint, óriási a botrány a Forma-1 miatt

Botrány, botrány hátán. A Forma-1 nevéhez híven egyelőre tényleg egy száguldó cirkusznak számít a Bűnök Városában.

Hatalmas szenzációt jelentett a sportkedvelők körében, amikor tavaly a F1 bejelentette, hogy Las Vegas is nagydíjhelyszín lesz 2023-tól. Nos, eljött a pillanat, jövő héten november 16-18 között ugyanis megrendezik az oly régóta várt hétvégét, ami azonban nem mindenkinek tetszik. Sok lakost ugyanis felháborítja a sok változás, ami ikonikus városukban történt, és egyáltalán nem biztosak benne, hogy egy ilyen esemény megérte azt az egész hercehurcát, ami már hónapok óta zajlik náluk.

forma-1, f1, formula-1
Fotó: Pexels

A legnagyobb problémát a hatalmas közlekedési dugók, és a hónapok óta zajló építkezések okozzák számukra. A pálya kialakítása miatt ugyanis több utat is lezártak, ezzel valódi rémálmot teremtve a lakosok számára.

A Strip-en dolgozom. Egy fél év óta egész egyszerűen rendkívül bosszantó a munkába járás. Random módon, bejelentés nélkül zárnak le utakat. Ezzel tökéletesen megmutatják azt, mennyire nem érdekli őket a munkások.

 - panaszkodott az egy helyi.

Ráadásul nem csak az átlagos, F1-et nem követő emberek panaszkodnak a kivitelezési folyamatokra Las Vegasban, hanem olyanok is, akik szeretik az autósportok királykategóriáját.

Akármennyire is szeretem a Forma-1-et mindent megbonyolít a Strip-en. Így is elég zsúfolt volt állandóan, és az, hogy most vég versenyt is tartanak itt, egyszerűen katasztrófának bizonyul.

Még a taxisok is hangot adtak aggodalmaiknak a dugók miatt, sőt a Las Vegasban található nevadai egyetem is jelezte, hogy hallgatóik egyszerűen nem érnek be az órákra a forgalom miatt.

Mindennek ellenére nem csak ez az egy bajuk van a lakosoknak a F1-el. Egyenesen felháborodást okozott az, hogy nyilvános tereket zártak el a Strip elől, vagy épp hidak kerítéseit fedték be a kivitelezők. Mindezt azért, mert nem akarják, hogy azok, akik nem vettek jegyet belássanak a pályára, ingyen élvezve a versengést. 

Hogy a szervezők még tetézzék a felháborodást, a híres Bellaggio szökőkútnál lévő fákat is kivágták, mivel lelátókat építettek a látványosság helyére. Azért fáj ez különösképpen a helyiek számára, mivel ezek a növények két évtizede ott voltak, és egyike volt azoknak a kevés fáknak, amik árnyékot adtak az amúgy rendkívül napos utcának.

Szégyen, amit a F1 művel.

 - jelentették ki. Azt sem értik, hogyan lehet helyi idő szerint este 10-kor elkezdeni egy futamot - írja a GPFans. Összességében úgy vélik a szervezők és kivitelezők semmilyen mértékben nem vették őket, és a szükségleteiket figyelembe. 

Akad azért olyan is, aki némiképp örül annak, hogy a száguldó cirkusz pár napra a városába költözik, viszont a helyi promóter szerinte is tönkre tette kicsit Las Vegast.

Nagy rajongó vagyok, és azt akarom, hogy a verseny sikeres legyen. Azt szeretném ha a világ látná a városunkat csillogni, hogy büszkék lehessünk arra, amit elértünk. Ennek ellenére a Liberty Media (a F1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa) csúnyán elbánt a helyi promóterekkel. Szinte kiiktattak mindenkit, ők szerveztek le mindent, és csak a gazdagokra gondoltak. A legolcsóbb jegy, ami állójegy is 500 dollár (majdnem 200 ezer forint). Ülőjegy is csak 1500 dollártól (kb. 600 ezer forinttól) érhető el, amit mi lakosok sem feltétlen engedhetünk meg magunknak. Hiába van tehát az otthonunkban a F1, nem tudunk kimenni rá.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

mandiner.hu

Francia elnök: szárazföldi csapatokat kell beküldenie az európaiaknak az ukrán háborús zónába

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

mandiner.hu

Elszólta magát az ATV-ben Rangos Katalin: Magyar vagy Márki-Zay Péterről beszélt? (VIDEÓ)

origo.hu

Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Iszonyú fejfájástól szenvedett egy 22 éves lány, nem sokkal később már nem élt

KÜLFÖLD

Rejtélyes haláleset egy kollégiumban: 17 éves diák vesztette életét

KÜLFÖLD

Dagadtnak bélyegezték: halálra futotta magát a 6 éves fiú

KÜLFÖLD

Iszonyú tévedés: intenzív osztályra került a kisbaba, akit borral kevert tejporral etettek meg