KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2023.11.15.

Alex Soros rejtélyes tárgyalásokat folytat Európában és Ukrajnában - de ki hatalmazta fel erre?

A Soros-birodalom új vezetője több napos látogatást tett Ukrajnában, ahol találkozott többek közt az ország miniszterelnökével is. Azt sűrű homály fedi, hogy mik voltak a tárgyalás fő témái, és hogy az ukrán mellett miért az európai uniós zászló volt a háttérben. Egyáltalán: kinek a nevében és megbízásából tárgyalt?

A magyar származású milliárdos spekuláns, Soros György nyugdíjba vonult, és az egész birodalmát átadta fiának, Alex Sorosnak. Az új vezető nem tétlenkedett egy percre sem, amióta megkaparintotta a hatalmat, úgy jár-kel a világban, mintha egy fontos politikai vezető vagy döntéshozó lenne. Mintha bárhol is megválasztották volna!

A Soros család az amerikai demokraták legnagyobb támogatója. Alex Soros (balra) és Barack Obama (jobbra)Fotó: © Alex Soros/ Instagram

Legutóbb azzal keltett nagy feltűnést, hogy több napos látogatásra Ukrajnába érkezett, ahol a legfontosabb tisztviselőkkel, többek közt az ország miniszterelnökével is tárgyalásokat folytatott. Az nem derült ki, hogy Ukrajna vezetői milyen minőségében fogadták Alex Sorost, mint ahogy arról is mélyen hallgatnak, hogy mik voltak a kétoldalú megbeszélések fő témái. Arról szintén nem érkezett információ, hogy a tárgyalásokon az ukrán mellett miért az európai uniós zászló lengett a háttérben. 

Ukrajna ugyanis nem uniós tagország, mint ahogy Alex Sorosnak sincs hivatalosan semmi köze az Európai Unióhoz. 

Külön érdekesség, hogy ebben az időpontban látogatott Ukrajnába Pete Buttigieg is, aki 2020-ban az amerikai Demokrata Párt - elsőként nyíltan vállalt homoszexuális - elnökjelöltje volt. 

A témával kapcsolatban komoly kérdéseket fogalmazott meg Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója is. Az erről készült videót itt tekintheted meg:

De nem csak az a kérdés, hogy mit keresett Alex Soros Ukrajnában, hanem az is, hogy a Soros-birodalom új vezetője miért járja úgy Európa országait, mintha egy fontos politikus lenne. Pár napon belül ugyanis fogadta Emmanuel Macron francia elnök is, találkozott Varsó első emberével, de havi szinten tart személyes megbeszélést két balkáni ország, Albánia és Észak-Macedónia vezetőivel is. 

"Elkényeztetett kis degenerált"

A befolyásos Soros családot nem különösebben kedvelik az amerikai Republikánus Párt háza táján, köztudott ugyanis, hogy Sorosék a Demokrata Párt legnagyobb adományozói és támogatói. Donald Trump volt amerikai elnök például nemrégiben így fogalmazott a tőzsdespekuláns Soros Györgyről és fiáról:

Nem hagyhatjuk, hogy ez az elkényeztetett kis degenerált nyerjen. Az apja irányítja az ügyészeket és a főügyészeket Amerikában. Tönkreteszik az országunkat...

Sorosék hallani sem akarnak a békéről

Sorosék az egyik leginkább háborúpárti szereplők az Egyesült Államokban, mivel eddig is hatalmas pénzeket kerestek a konfliktuson. Sorosék számára tragédia lenne, ha véget érne a háború, mert rengeteg érdekeltségük van Ukrajnában, így fokozni fogják a háborúpárti lobbizást.

Soros György és fia többször buzdított a háború folytatására. Alex már tavaly nyáron kifejtette, hogy a nyugati országoknak nagyobb támogatásban kéne részesíteniük Ukrajnát, és jelentősebb szerepet kéne játszaniuk a háborúban. 

Ezenkívül a Soros-birodalomnak komoly érdekeltségei vannak Ukrajnában, mint kiderült, Soros György embere az ország egyik legnagyobb földbirtokosa. Egy másik embere pedig katonai kötvényekkel nyerészkedik az orosz-ukrán háborún. Maga Soros pedig olyan energiacégekben érdekelt, amik a háborúból és szankciókból is komoly hasznot húznak - számolt be az Origo

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

vg.hu

Orbán Viktor elmondta, mi Karácsony Gergely igazi bűne

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

magyarnemzet.hu

Szoboszlai bombagóljával is hangol a Liverpool a West Ham ellen + videó

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Nem tudom abbahagyni a sírást” – Három óra alatt legyűrte a betegség az 5 hónapos kislányt

KÜLFÖLD

Egy éve van hátra a 4 éves balerinának, miután sántítani kezdett

KÜLFÖLD

„Nem hiszem, hogy látta” - 64 éves férfi életéért küzdenek az orvosok

KÜLFÖLD

Hat évig szenvedett pánikrohamoktól a 29 éves anya, mire kiderült a valódi ok