KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2023.10.17.

Szégyen! Nyugat-Európa lett az iszlamista terror központja

Hány ártatlannak kell még meghalnia ahhoz, hogy a brüsszeli döntéshozók észrevegyék: meg kell állítani a migrációt?

Brüsszelben hajtott végre sokkoló terrortámadást hétfő este a 45 éves tunéziai illegális bevándorló, Abdesalem Lassoued. A merénylő hétfőn este két svéd futballszurkolóval végzett a belga főváros központjában. Sajtóinformációk szerint 2019 novemberében nyújtott be menedékkérelmet, amelyet 2020 októberében elutasítottak, így illegálisan tartózkodott Belgiumban. 

Brüsszel nem hajlandó beismerni, hogy szoros összefüggés van a migráció és az Európát sújtó terrorizmus között. Fotó: Olivier Hoslet

Három évre eltűnt a hatóságok radarjáról, de a rendőrség előtt súlyos bűncselekmények (emberkereskedelem, illegális tartózkodás és az állambiztonság aláásása) miatt ismert volt.

 

Múlt héten az észak-franciaországi Arrasban egy muszlim terrorista egy tanárt késelt meg. Egész Európát sokkolták azok a felvételek, amikor az Izrael elleni, ezernyi emberéletet követelő Hamász-terrortámadás után Európa nagyvárosait elönzönlötték a terrort ünneplő, Hamász-párti muszlim tüntetők. A rendőrségnek több helyen is fel kellett lépnie az erőszakos tüntetők ellen.

Brüsszel meghívólevelet küld a terroristáknak

Több száz ártatlan ember vesztette életét iszlamista terrortámadás következtében az Európai Unió területén 2014, vagyis a nagy migrációs válság kezdete óta. Ez azonban még mindig nem volt elég ahhoz, hogy a brüsszeli döntéshozók belássák: a migrációt nem szervezni, hanem megállítani kell. 

Brüsszel ugyanis a kötelező migránskvótával vagy a migránsok kötelező szétosztásával azt jelzi a közel-keleti, afrikai muszlimoknak, hogy "gyertek nyugodtan, és ha már itt vagytok, nem küldünk vissza, inkább majd szétosztunk titeket egymás közt!" Ezt úgy hívják magyarul: MEGHÍVÓLEVÉL!

A legsúlyosabb iszlamista terrortámadások

A migrációs és a terrorizmus közötti egyértelmű bizonyítékot az mutatja a legjobban, hogy az unión belüli iszlamista merényleteket kivétel nélkül ott hajtották végre dzsihadisták, ahova beengedték őket, vagyis Nyugat-Európában.

  • 2014. május 24, Brüsszel: egy fegyveres tüzet nyitott a belga zsidó múzeumnál, meggyilkolva három embert, illetve súlyosan megsebesített egy negyediket, majd elmenekült a helyszínről. A támadást a belga hatóságok terrorista cselekményként vizsgálták. Május 30-án a gyilkossággal összefüggésben letartóztattak Marseille-ben egy 29 éves francia gyanúsítottat, Mehdi Nemmouche-t, akiről azt feltételezték, egy évet töltött Szíriában a lázadó harcosok mellett.
  • 2015. január 7, Párizs: A terrortámadás során két dzsihádista fegyveres, Saïd és Chérif Kouachi megtámadta a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségét. A támadásban 12 személy halt meg és további 11-en megsebesültek. A támadók két nap rendőrségi hajsza után Dammartin-en-Goële iparterületén egy nyomda épületébe vették be magukat. A Kouachi fivérekkel kapcsolatban álló Amedy Coulibaly másnap reggel Montrouge-ban lelőtt egy rendőrt és megsebesített egy embert, majd egy nappal később négy embert megölt és tizenötöt túszul ejtett egy kóser szupermarketben. Január 9-én, pénteken délután a rendőrség a két helyszínen közel egyidejűleg indított akciókban végzett a támadókkal, és kiszabadította a túszokat.
  • 2015. november 13, Párizs: aznap este terrortámadás-sorozatot követtek el előre megtervezett akció keretében Párizs különböző pontjain géppisztollyal felfegyverkezett terroristák, akik ártatlanokra lövöldöztek, és több robbantást hajtottak végre forgalmas helyeken. 21:16-kor három különálló robbantás és hat lövöldözés történt, közte Párizs északi városrészében, a Stade de France stadionnál elkövetett bombamerénylet. A legtöbb halálos áldozatot a Bataclan színház elleni támadás követelte, ahol a terroristák túszokat ejtettek, majd a kivonuló rendőrséggel tűzharcba keveredtek. Nyolc támadót megöltek, a többi bűntársukat a hatóságok még hosszú hetekig keresték. Összesen 137-en vesztették életüket a merényletben és több mint 400 megsérültek. 
  • 2016. március 22, Brüsszel: három robbantásos merénylet történt Brüsszelben: kettő a repülőtéren, egy a Maelbeek metróállomáson. A támadásnak 32 fő civil áldozata volt, a három elkövető is meghalt. A sebesültek száma kétszáz fölött volt. Két magyar állampolgár – egy kormányalkalmazott és egy helyi cég dolgozója – sebesült meg a merénylet során, egyiküket belső vérzés, másikukat csonttörés miatt kellett megműteni. A történteket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.
  • 2016. július 14, Nizza: késő este Nizzában, a híres tengerparti Angol sétányon a Franciaország nemzeti ünnepét ünneplő tömegbe hajtott nagy sebességgel egy bérelt teherautóval a 31 éves tunéziai származású Mohamed Lahouaiej Bouhlel, aki közben fegyverével a rendőrökre is lőtt. A teherautót végül a rendőrök megállították, a sofőrt pedig agyonlőtték. A támadást mintegy másfél nappal később az Iszlám Állam vállalta magára. A merényletben 87-en vesztették életüket és több mint 300-an sérültek meg. 
  • 2016. december 19, Berlin: Az elkövető egy elrabolt kamionnal nagy sebességgel behajtott a német főváros egyik karácsonyi vásárának helyszínére, az árusok és a vásárlók közé, 12 fő halálát és több tucatnyi ember sérülését okozva. Az elkövetőt alig 24 órával a támadást követően azonosították a hatóságok, de az illetőnek sikerült megszöknie Németországból. A támadás feltételezett végrehajtóját a terrorakciót követő ötödik nap hajnalán olasz rendőrök lőtték le Milánó egyik elővárosában , miután az egy rutin jellegű igazoltatás során tüzet nyitott rájuk.

És ezek még csak a legnagyobb áldozattal járó terrortámadások voltak, ezen kívül még legalább tíz iszlamista indíttatású merényletet fel lehetne sorolni. 

Orbán Viktor: Brüsszelben változásra van szükség

A miniszterelnök nemrég a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy a jövő évi európai uniós választásoknak meglehetősen komoly tétje van. A kormányfő szerint Brüsszelben változásra van szükség, olyan vezetésre van szüksége az Európai Uniónak, amely meg tudja állítani a migrációt. Orbán Viktor kijelentette, hogy a mostani vezetés erre nem képes, és a jelenlegi brüsszeli bürokraták döntéseitől szenved Európa. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

SUV-nak álcázott garzon, ami már zöld rendszámmal is elérhető – Skoda Kodiaq II menetpróba

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

„A szívem szakad meg érte" – Két hónapja él az utcán a 13 éves Norbi, most összefogott érte Esztergom

life.hu

Biztos, hogy eddig te is rosszul készítetted a bolognait - legendás séf árulta el, mi a hiba

vg.hu

Frei Tamás bejelentette: megállapodtak az Aldival

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Három napon át keresték: holtan került elő a 15 éves Jázmin

KÜLFÖLD

Elesett az edzőteremben a kétgyermekes apuka, örökre lebénulhatott

KÜLFÖLD

„Nem tudom abbahagyni a sírást” – Három óra alatt legyűrte a betegség az 5 hónapos kislányt

KÜLFÖLD

Egy éve van hátra a 4 éves balerinának, miután sántítani kezdett