Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2023.09.21.

Szörnyű tragédia: meghalt egy motoros, a GPS-t követte

A navigációs rendszer gyakorlatilag a halálba lökte a férfit. Családja beperelte a Google-t és három másik céget is.

Egy motoros lezuhant egy leszakadt hídról Amerikában. A tragédia után Philip Paxson családja beperelte a Google-t, miután a férfi meghalt a térkép hibája miatt.

A motoros lezuhant a hídról Fotó: Pixabay

A motorost a Google egy olyan hídra irányította, ami 9 éve leszakadt az észak-karolinai Hickoryban, ennek következtében Paxson lezuhant a hídról és a vízbe fulladt. A halálos kimenetelű baleset még 2022. szeptemberében történt. Az eset után a Google szóvivője közölte, hogy vizsgálatot indítottak.

Úgy tudni, hogy a lakosok többször is felvették a kapcsolatot a tech-óriással annak érdekében, hogy frissítsék a térképet, miután a híd még 2013-ban összeomlott, de ez a változás a Google Maps-on nem volt érzékelhető. A család a Google mellett három másik helyi céget is beperelt, arra hivatkozva, hogy kötelességük lett volna karbantartani a hidat és lezárni annak bejáratát.

A lányaink azt kérdezik, hogyan és miért halt meg az apukájuk, és nem találok szavakat, amiket megértenének, mert felnőttként is nehéz felfognom, hogy a GPS hibája miatt halt meg a férjem

- idézte a gyászoló feleség szavait a BBC.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek