Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2023.09.08.
Módosítva: 2023.09.08.

Orbán Viktort dicsérte a New York Times

A patinás amerikai lap szerint az Orbán-kormány családpolitikája követendő példa kell, hogy legyen a Republikánus Párt számára.

Az amerikai Republikánus Pártnak Orbán Viktortól kellene példát vennie egyes szakpolitikai területeken, de különösen a családpolitikában - írja a New York Times online kiadása egy csütörtökön megjelent elemző cikkében, melyben a republikánusok aktuális helyzetét vették górcső alá. Az írás szerint egyre több republikánus szavazó van azon a véleményen, hogy a gazdasági egyenlőtlenség és a társadalmi mobilitás hiánya egyre nagyobb probléma az Egyesült Államokban, ezt a helyzetet pedig a családok középosztálybeli helyzetének visszaállításával lehetne megoldani.

Orbán Viktort dicsérte a New York Times

"Tucker Carlsonnal és néhány más konzervatív képviselővel összhangban Gabe Guidarini republikánus szakértő is úgy véli, hogy a Republikánus Pártnak Orbán Viktortól kellene példát vennie egyes szakpolitikai területeken, de különösen a családpolitikában, amelynek célja a családalapítás és a gyermekvállalás ösztönzése, valamint az, hogy megkönnyítse a tisztességes élet megteremtését"

- olvasható a patinás amerikai lap hasábjain. Mint írják, "a republikánus körökben a magyar miniszterelnök és kormánya szakpolitikái közül a családpolitikai újítások különösen figyelemreméltók, „amelyeknek célja a családalapítás és gyermekvállalás növelése, a tisztességes élet megkönnyítése a dolgozó vagy középosztálybeli adófizetőknek”.

"Sokaknak ez adhatná vissza az amerikai álmot, mert a fiatalok és sok más amerikai számára az amerikai álom jelenleg halottnak tűnik”

- fogalmazott a cikk szerzője, aki hozzátette, hogy a republikánusok által várt amerikai gazdasági és társadalmi változásokhoz, a szövetségi kormányzati költekezések terén és az adópolitika terén is változtatásokra lehet szükség. Majd mint kifejti, konszenzus hiányában Donald Trump korábbi republikánus elnök idejének gazdaságpolitikáját várják vissza, amikor a munkanélküliség, az infláció és a jelzáloghitel-kamatlábak is alacsonyak voltak.

 

A The New York Times cikkének a magyar kormányfőre irányuló szavait Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is kiemelte Facebook-bejegyzésében.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek