Létrehozva: 2023.09.30.

Kétszer is hazaküldték a vajúdó édesanyát a szülészetről, belehalt a kisfia

Kétszer is elküldték az asszonyt a kórházból, ez a kisfia életébe került.

Kétszer is elküldtek egy vajúdó édesanyát a szülészeti osztályról, a kisfia órákkal később meghalt. Nicole Ditchfieldet még le is hordták a kórházban, hogy "túldramatizálja" a szülést és nem kellene ennyit nyafognia. 

csecsemő, baba
Fotó: Pixabay

A kisfia, Luca mindössze pár órát élhetett és a Tameside Általános Kórházban halt meg súlyos agysérülést követően. A vizsgálatok most bizonyították be, hogy a kisfiú oxigényhiányos állapotba került, mert az édesanyját nem látták el időben a kórházban.

Nicole kétszer ment be a szülészeti osztályra, hogy szülési fájdalmai vannak, de minduntalan hazaküldték, hogy még várjon. Amikor fájdalmai erősödtek és vérezni kezdett, 13-szor hívta a kórházat, de egyszer sem vették fel neki a kagylót. Ezek után nem törődött semmivel, ismét bement a kórházba. Ekkor már nem találták Luca szívhangját és sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani.

A csecsemő súlyos agykárosodást szenvedett az oxigénhiányos állapot miatt, így létfenntartó gépekre kellett kapcsolni. A szülők egy nap múlva úgy döntöttek, ez így nem élet a babának és lekapcsolták a gépeket.

A terhesség végig panaszmentes volt, a 39. héten az ultrahangos vizsgálaton is mindent rendben talált az orvos, Luca szépen fejlődött, egészségesnek tűnt és mozgékonynak. Január 12-én rózsaszín pecsételő vérzése volt, amikor felhívta az orvosát, aki azt kérte, akkor keresse fel a kórházat, ha súlyosbodna az állapota. Január 18-án megvizsgálták, de akkor is mindent rendben találtak. De január 22-én beindultak a fájások. Ekkor is hívta a kórházat, ahonnan azt a tanácsot kapta, hogy aludjon vissza vagy fürödjön meg, és vegyen be paracetamolt a fájdalmakra. Hét óra múlva ismét telefonált, mert a fájások sűrűsödtek, ekkor már azt tanácsolták neki, menjen be a kórházba.

Amikor azonban a kórházban megvizsgálták, megint csak hazaküldték, mondván, még nincs itt az idő, nem tágult ki eléggé, szedjen fájdalomcsillapítót. Majd akkor jelentkezzen megint, ha hárompercenként jönnek a fájások legalább egy órán keresztül. Este 21.42-kor már pánikban hívta a szülészeti osztályt, mert vérzett, hányt és erős fájdalmai voltak. Bement a kórházba, ahol hiába bizonygatta, hogy elfolyt a magzatvize, a szülésznő szerint csak bepisilt. Ekkor közölték vele, hogy túldramatizálja a helyzetet és menjen még haza.

Másnap már hiába hívta a szülészetet, egyszerűen fel sem vették a telefont. Végül a fájdalom annyira kimerítette, hogy a férjével délután 3-kor bementek a kórházba. Ekkor a szülésznő elsápadt, mert 10 centire volt kitágulva, de nem akarta elhinni, ezért másodvéleményt kért. Hiába kereste már két szülésznő a baba szívhangjait, nem találták meg. Mégis azt mondták az édesanyának, nincs miért aggódnia.

Ekkor Nicole férjét kizavarták a kórteremből, mindenki őrült rohangálásba kezdett, és végül császármetszéssel világra segítették Lucát. 

"Ki kellett mennem, és amikor újra láthattam őket, Nicole aludt, Lucából pedig mindenfelé csövek álltak ki" - emlékezett vissza Jack Yates, az apa. Közölték vele, hogy kisfia agysérülést szenvedett és 40 percig élesztették újra. Ekkor még nem értette, miről is van szó, ám amikor az orvosok közölték vele, hogy már semmit sem tehetnek a babáért, minden világossá vált számára.

Nicole-lal közösen végül úgy döntöttek, hogy elengedik kisfiukat.

A vizsgálat feltárta, hogy a kórház számos ponton hibázott és elkerülhető lett volna a kisfiú halála.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megégeti és bedrogozza a Hamász a túszul ejtett gyerekeket

origo.hu

Ezért alázták meg durván Palvin Barbara férjét, Dylan Sprouse-t

metropol.hu

Elesett Budapest: az ónos eső miatt nem jár több busz, lezárták Normafát is

hirtv.hu

Mesterházy Attila: Messze van még Ukrajna EU- és NATO-csatlakozása + videó

metropol.hu

„Éltem a fiatalok életét, családot és gyerekeket akartam" – félrediagnosztizálták Nikit, későn derült ki, hogy májdaganata van

mandiner.hu

Felkavaró hír érkezett a Nemzetiben megsérült színésznő állapotáról

origo.hu

Eva Longoria szabadjára engedte a melleit - fotók

travelo.hu

Mától a hétvégéig csillogó ünnepi HÉV közlekedik a főváros H5-ös vonalán

life.hu

Erősítsd az immunrendszered természetes módon (x)

life.hu

Van megoldás a bakteriális hüvelyfertőzésre: így ismerjük fel(x)

origo.hu

MEGÚJULT AZ INTERSPORT ÜZLETE VECSÉSEN A MARKET CENTRAL FERIHEGYEN(x)

life.hu

A PMS-barát étkezés, ami a súlykontrollban is segítségedre lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

6 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy prostitúcióra kényszerített nőnek, kiesett bér gyanánt

KÜLFÖLD

Migránsok erőszakoltak meg egy 15 éves lányt, megúszták a börtönt

KÜLFÖLD

Kapaszkodj: Apáti Bence leleplezte Zelenszkijt – Videó

KÜLFÖLD

Budapest a fő téma a külföldi lapokban, erről ír most mindenki

KÜLFÖLD

Brutális gyilkosság: megmérgezte a férjét egy nő, amiért nem tudta teherbe ejteni

KÜLFÖLD

Ukrán szabotázs? Valami felrobbant Oroszország leghosszabb vasúti alagútjában

KÜLFÖLD

Bizarr ügylet: elbocsátották a kormánytisztviselőt, aki egy nemlétező országgal kötött megállapodást

KÜLFÖLD

Iszonyú baleset: szörnyethalt egy idős asszony, miután beszakadt alatta a padló