Létrehozva: 2023.08.06.
Módosítva: 2023.08.06.

Zokogva ölelte a kisfia: már csak 6 hónapja van hátra az édesanyának

Tüdőrákot diagnosztizáltak a nőnél, aki soha életében nem dohányzott.

Egy blogger anyuka, aki soha életében nem dohányzott, elárulta, hogy már csak hat hónapja maradt hátra, miután tüdőrákot diagnosztizáltak nála, ami átterjedt az agyára. A kaliforniai Jenny Appleford YouTube-csatornát hozott létre, hogy dokumentálja a 2021-es kezdeti diagnózisa utáni orvosi útját. A hónap elején a kétgyermekes édesanya szívszorítóan felfedte, hogy az orvosok azt mondták neki, hogy már csak hat-kilenc hónapja van hátra.

Jenny
Fotó: GoFundMe

Jenny kálváriája 2021-ben kezdődött, amikor bordafájdalmakra panaszkodott, majd légszomja lett. A vizsgálatok kimutatták, hogy 3. stádiumú tüdőrákja van. Azonnal megkezdte a kemoterápiát, a sugárkezelést és az immunterápiát is. A kezelés ugyanakkor nem használt, a kétgyermekes anyukánál áttétek képződtek az agyába, a nyirokcsomókra és a tüdő nyálkahártyájára. Az orvosok közölték vele a lesújtó hírt: nem gyógyítható, így csak az életminősége fenntartásáért tudnak tenni valamit is.

„Csatornám célja, hogy dokumentáljam a rákos megbetegedésemet, hogy visszatekintsek rá, és/vagy segítsek bárki másnak, aki hasonló dolgokon megy keresztül" - mondta YouTube-csatornája indításakor. 

Mindössze két hete töltött fel egy klipet, amelyből kiderül, hogy csak hónapokat kapott az életből. "A vizsgálati eredmények nem voltak jók, és nagyon fájdalmas hírt közöltek... Az orvos azt mondta, hogy "hat-kilenc hónapom van még élni, remélhetőleg, lehet több, lehet kevesebb."

„El akartam rejtőzni, és nem mondani el senkinek. Annyira szomorú voltam, és szégyelltem. Féltem, hogy mindenkit cserbenhagyok. Tudom, hogy ez a hír nem csak nekem fájdalmas, és ezért elnézést kell kérnem mindenkitől, akinek fájdalmat okozok".

A 36 éves nő elmesélte, hogyan mondták el férjével a gyermekeiknek - a 7 éves Ellisnek és a 3 éves Winnie-nek -, hogy az anyukájuk már nem sokáig lesz velük. 

"Leültettük őket és először mind a kettejükről csomó szép és jó dolgot soroltunk fel. Azt akartuk, hogy tudják, mennyire szeretjük őket, és mennyire akartunk gyerekeket, és annyira nagyszerűek, rengeteg jó dolog van bennük. Aztán megkérdeztük őket, mit tudnak a betegségemről. Hogy szerintük javult vagy rosszabbodott-e az állapotom az utóbbi időben. Összezavarodtak ettől. Winnie rávágta, hogy rosszabb lett a helyzet, de Ellis bizakodott, és azt kérdezte, hogy jobb-e. Úgyhogy nyíltan elmondtuk nekik, mit mondott az orvos. Nem szépítettük, nem kentük el, mert az csak félreviszi a gyerekeket. Nem azt mondtuk, hogy "elmegyek", hanem azt, hogy "meghalok". Elmagyaráztuk nekik, hogy ez az élet része, minden élő meghal egyszer. Csak anya sokkal hamarabb hal meg, mint szeretett volna. Elkezdtek összeomlani, majd Ellis reményt talált abban, hogy történhetnek még csodák. Hinni akar ebben".

Kyle hozzátette: „Nagy bátorság kell ahhoz, hogy őszinte legyek velük, mert ijesztő dolog ezt kimondani, de ezt az utat választottuk, és örülök, hogy megtettük."

Ellis állítólag akkor azt mondta: 

"Remélem most csak rosszat álmodom, és ez egy álom, és el fog múlni, és nem fogsz igazából meghalni."

"Szörnyű elmondani a gyerekeidnek, hogy meghalsz, és ők sírnak, és azt kell hallgatnod, hogy a kicsik azt mondják: »Anyu, nem akarom, hogy meghalj«" - tört össze Jenny.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Szentinel-sziget veszélyei: biztos halál vár arra, aki erre az apró korallszigetre lép

origo.hu

Így hazudott öngyilkosságot Magyar Péter

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

mandiner.hu

A britek megígérték az ukránoknak, amitől az egész világ rettegett

origo.hu

Azonnal meghal az, aki erre a szigetre lép

mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

mandiner.hu

Becéző szavak: Így hízeleg egymásnak évek óta Karácsony és a Gyurcsány-házaspár

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Nem csinálsz semmit, a szüleid nyakán élősködsz 33 évesen” – keményen beleszálltak az influenszerbe

KÜLFÖLD

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

KÜLFÖLD

Pocakjában a kislányával örökre elaludt a fiatal édesanya

KÜLFÖLD

A legkisebb koporsók a legnehezebbek: zokogva húzta ki a medencéből 3 éves ikerlányai testét az édesapa