Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2023.07.30.

Videó: Elképesztő, hogyan szabadult meg a kenőpénztől Zelenszkij pártjának képviselője

Tragikomédiába fordult az ukrán politikusnál tartott házkutatás.

Szerző Gaál József

Felfüggesztették Ludmilla Marcsenko ukrán parlamenti képviselő tagságát a Volodimir Zelenszkij nevével fémjelzett Nép Szolgája pártban, miután a politikust befolyással való üzérkedéssel vádolták meg a korrupcióellenes hatóságok - írja az Ukrainska Pravda ukrán napilap online kiadása. A portál beszámolója szerint Marcsenko kenőpénzért cserébe olyan úti okmányokat segített beszerezni hadköteles férfiaknak, melyek segítségével elmenekülhettek Ukrajnából.

Ludmilla Marcsenko ukrán parlamenti képviselőt befolyással való üzérkedéssel vádolták meg

Marcsenkót az Országos Korrupcióellenes Hivatal (NABU) fedett ügynökei buktatták le, miután 5300 dollárért úgynevezett "Shlyakh" útlevelet vásároltak tőle. Ez az okmány lehetővé teszi a katonakorú férfi sofőrök számára a határátlépést – ha humanitárius segélyt vagy egészségügyi felszerelést szállítanak. A ukrán külügyminisztérium legfrissebb adatai szerint a háború kirobbanása óta eddig összesen 19 ezren éltek vissza ezzel az okmánnyal, és menekültek külföldre.

Az adásvételt követően a politikus ternopoli luxusvillájában hátkutatást tartottak hatóságok. Az ügyészség által nyilvánossgra hozott biztonsági kamerás felvételekből kiderült, hogy amikor a rendfenntartók megjelentek az ingatlannál, Mercsenko bepánikolt, és zavartan igyekezett elrejteni a dollárkötegeket. Egy ideig a kertjében rohangált, majd fogta magát, és egyszerűen átdobta a pénzt a kertje hátsó kerítésén, egyenes egy szántóföldre.

 

A korrupcióellenes nyomozók könnyedén megtalálták a szántóföldre dobott dollárokat

Helyi sajtóbeszámolók szerint Marcsenko mellett az egyik asszisztensét is befolyással való üzérkedéssel vádolták meg. Őt lehallgatott telefonbeszélgetések alapján gyanúsítják.

Mivel a képviselőnő nyolc hónapos terhes, szabadlábon védekezhet. Ugyanakkor ha beigazolódnak az ellene felhozott vádak, vagyonelkobzásra és öt év börtönbüntetésre számíthat. Közleményében az Országos Korrupcióellenes Hivatal (NABU) hangsúlyozta, hogy a hadiállapot miatt jelenleg a 18 és 60 év közötti ukrán állampolgárok kiutazása tilos, és vasszigorral büntetik, ha valaki tiltott határátlépésben segédkezik.

A Nép Szolgája párt parlamenti frakcióvezetője jelezte, ha Marcsenkoval szembeni a vádak beigazolódnak, akkor a politikust kizárják a frakcióból, és felszólítják a mandátuma visszaadására.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek