Létrehozva: 2023.06.07.

Az amerikai titkosszolgálat egy volt tisztje szerint az USA idegen űrhajók birtokában van

Megdöbbentő részletességgel beszélt az amerikai hírszerzés egy korábbi tisztviselője, hogyan gyűjti be és tárolja az idegen űrhajókat Washington.

Az Egyesült Államok légierejének egy korábbi hírszerző tisztje szerint a Védelmi Minisztérium (Pentagon) idegen űrhajókat és halott földönkívüliek testét rejtegeti titkos katonai támaszpontokon. David Grusch a News Nation amerikai hírtelevíziónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy ő személy szerint ugyan sosem látta ezeket a járműveket, ugyanakkor a 14 éves hivatali ideje során rengeteg titkosszolgálati jelentést látott, melyek bizonyítják a létezésüket. A Pentagontól pedig éppen azért rúgták ki nemrég, mert ezeket az iratokat megosztotta az Képviselőház Hírszerző Bizottságának elnökével, aki dokumentumokat rendelt be a védelmi tárca UFO-megfigyelési programjáról - írja a The Guardian brit napilap online kiadása.

David Grusch, a Pentagon korábbi hírszerző tisztje (Twitter)

„A nem emberi eredetű műszaki járművek begyűjtése a Pentagon baleset-visszakereső programjának feladata. Természetesen, amikor begyűjtenek valamit, ami leszállt vagy lezuhant, néha halott idegen pilótákkal is találkoznak. Az idegen járműveket az egyedi atomelrendezésükkel és radiológiai jeleikkel különböztetik meg egymástól. Sok jelenlegi és korábbi magas rangú hírszerző tiszttel beszéltem, akik részt vettek ebben a programban. Dokumentumokat és egyéb bizonyítékokat adtak át nekem a program létezéséről. Az adatok, melyeket láttam, abszolút empirikusan bizonyítják, hogy nem vagyunk egyedül”

- fogalmazott a hétfőn megjelent interjúban David Grusch, aki  2019 és 2021 között a Pentagon égisze alatt működő Nemzeti Felderítő Iroda UFO Munkacsoportjának összekötőjeként szolgált, majd az Országos Térinformatikai Ügynökség UFO-elemzéssel foglalkozó irodáját vezette. 

Hogy Grusch kinyilatkoztatása mögött nem feltűnési viszketegség, vagy komolyabb mentálhigiénés probléma áll, azt több magas rangú szakmabeli is alátámasztotta. A Debrief amerikai technológiai hírportálnak sikerült felkutatnia Grusch korábbi kollégait a Pengtagonnál, akik egybehangzóan hihetőnek nevezték a férfi állításait. Sőt, a lap megszerezte a Pentagon belső teljesítményértékelését Gruschtról, akit „a lehető legerősebb erkölcsi iránytűvel rendelkező tisztként” jellemeztek a tárcánál.

Jonathan Grey, a Pengtagon égisze alatt működő Nemzeti Légi és Űrinformációs Központjának (NASIC) hírszerzési tisztviselője megerősítette a lapnak, hogy "idegen anyagok és űrhajók” vannak a Védelmi Minisztérium birtokában.

Nick Pope, a brit védelmi minisztérium korábbi hírszerző tisztje rendkívül jelentősnek nevezte Grusch és Grey beszámolóját az idegen anyagokról és űrhajókról. Mint fogalmazott: "ha nem ennyire magas beosztású Pentagon-tisztségviselők nyilatkoztak volna hasonlóképpen, akkor azt márt mindenki összeesküvés elméletnek könyvelte volna el. Most azonban bennfentesek tálaltak ki a földönkívüliek létezéséről, akik meglehetősen súlyos pénzbírságot és/vagy börtönt kockáztatnak ezzel."

Grusch és Grey állításaira reagálva a Védelmi Minisztérium szóvivője azt mondta, hogy "a tárca felügyelete alatt nem futnak olyan programok, melyek földönkívüli űrhajók vagy holttestek birtoklásával és tanulmányozásával foglalkoznak".

Az amerikai légierő egyik pilótája által rögzített "azonosítatlan repülő jelenség" (UAP) 2020-ban (Twitter)

Cikkében a The Guardian külön kiemelte, hogy Grusch és Grey beszámolói magasabb szintre emeleték az UFO-k körüli találgatásokat, melyek 2021-ben kaptak hatalmas lökést, miután a Kongresszus elfogadta az úgynevezett "azonosítatlan repülő jelenségekről (UAP)" szóló törvényt. Ennek értelmében az Egyesült Államok nemzetbiztonsági szerveit felügyelő hivatalnak (ODNI) kötelezően jelentést kell készítenie a UAP-kről. 

Az ODNI első, 2021-es jelentésében összesen 144 „azonosítatlan égi jelenség” észleléséről írtak. Az észlelés többségére 2019 és 2021 között került sor, miután az amerikai haditengerészet egységes jelentési mechanizmust vezetett be.

A jelek szerint a rendszer nagyon jól működik, legalábbis ha hihetünk az újabb közzétett adatoknak. A BBC akkori beszámolója szerint a hírszerzéshez azóta újabb 510 észlelésről érkezett jelentés. Az új „találkozások” közel felét érdektelennek és emberi eredetűnek tartják a szakemberek, ugyanakkor a jelentésből az is kiderült, hogy 171 megmagyarázhatatlan maradt.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Borzasztó felfedezés: megtalálták az első vámpírbaktériumokat, embervért esznek

borsonline.hu

Óriási fordulat a Házasság első látásra című műsorban, ezt ki gondolta volna?

vg.hu

Toplista: egy ötfős csoport mindent visz a magyar tőzsdén, fasorban sincsenek az állampapírok

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

mandiner.hu

Magyarország háborús veszélybe sodródik az amerikai agytröszt szerint

origo.hu

Undorítóan zaklatta a veronai buszbaleset halottjainak hozzátartozóit egy férfi

mindmegette.hu

Az 5 legjobb cukkinifasírt, ha a húsos ételeket nem kívánod

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Joe Biden arra célozgatott, hogy kannibálok ették meg a nagybátyját

KÜLFÖLD

A háború Csehország egyik leggazdagabb emberévé tette a "fegyveripar urát"

KÜLFÖLD

"Jobb lesz nektek nélkülem!" – Szívszorító üzenetet hagyott hátra a csodálatos édesapa

KÜLFÖLD

Borzalom: ágyban evett az 5 éves kisfiú, ezért megölte a nevelőanyja