KÜLFÖLD

Szerző Gaál József

3 hónapja

Az amerikai titkosszolgálat egy volt tisztje szerint az USA idegen űrhajók birtokában van

Megdöbbentő részletességgel beszélt az amerikai hírszerzés egy korábbi tisztviselője, hogyan gyűjti be és tárolja az idegen űrhajókat Washington.

Az Egyesült Államok légierejének egy korábbi hírszerző tisztje szerint a Védelmi Minisztérium (Pentagon) idegen űrhajókat és halott földönkívüliek testét rejtegeti titkos katonai támaszpontokon. David Grusch a News Nation amerikai hírtelevíziónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy ő személy szerint ugyan sosem látta ezeket a járműveket, ugyanakkor a 14 éves hivatali ideje során rengeteg titkosszolgálati jelentést látott, melyek bizonyítják a létezésüket. A Pentagontól pedig éppen azért rúgták ki nemrég, mert ezeket az iratokat megosztotta az Képviselőház Hírszerző Bizottságának elnökével, aki dokumentumokat rendelt be a védelmi tárca UFO-megfigyelési programjáról - írja a The Guardian brit napilap online kiadása.

David Grusch, a Pentagon korábbi hírszerző tisztje (Twitter)

„A nem emberi eredetű műszaki járművek begyűjtése a Pentagon baleset-visszakereső programjának feladata. Természetesen, amikor begyűjtenek valamit, ami leszállt vagy lezuhant, néha halott idegen pilótákkal is találkoznak. Az idegen járműveket az egyedi atomelrendezésükkel és radiológiai jeleikkel különböztetik meg egymástól. Sok jelenlegi és korábbi magas rangú hírszerző tiszttel beszéltem, akik részt vettek ebben a programban. Dokumentumokat és egyéb bizonyítékokat adtak át nekem a program létezéséről. Az adatok, melyeket láttam, abszolút empirikusan bizonyítják, hogy nem vagyunk egyedül”

- fogalmazott a hétfőn megjelent interjúban David Grusch, aki  2019 és 2021 között a Pentagon égisze alatt működő Nemzeti Felderítő Iroda UFO Munkacsoportjának összekötőjeként szolgált, majd az Országos Térinformatikai Ügynökség UFO-elemzéssel foglalkozó irodáját vezette. 

Hogy Grusch kinyilatkoztatása mögött nem feltűnési viszketegség, vagy komolyabb mentálhigiénés probléma áll, azt több magas rangú szakmabeli is alátámasztotta. A Debrief amerikai technológiai hírportálnak sikerült felkutatnia Grusch korábbi kollégait a Pengtagonnál, akik egybehangzóan hihetőnek nevezték a férfi állításait. Sőt, a lap megszerezte a Pentagon belső teljesítményértékelését Gruschtról, akit „a lehető legerősebb erkölcsi iránytűvel rendelkező tisztként” jellemeztek a tárcánál.

Jonathan Grey, a Pengtagon égisze alatt működő Nemzeti Légi és Űrinformációs Központjának (NASIC) hírszerzési tisztviselője megerősítette a lapnak, hogy "idegen anyagok és űrhajók” vannak a Védelmi Minisztérium birtokában.

Nick Pope, a brit védelmi minisztérium korábbi hírszerző tisztje rendkívül jelentősnek nevezte Grusch és Grey beszámolóját az idegen anyagokról és űrhajókról. Mint fogalmazott: "ha nem ennyire magas beosztású Pentagon-tisztségviselők nyilatkoztak volna hasonlóképpen, akkor azt márt mindenki összeesküvés elméletnek könyvelte volna el. Most azonban bennfentesek tálaltak ki a földönkívüliek létezéséről, akik meglehetősen súlyos pénzbírságot és/vagy börtönt kockáztatnak ezzel."

Grusch és Grey állításaira reagálva a Védelmi Minisztérium szóvivője azt mondta, hogy "a tárca felügyelete alatt nem futnak olyan programok, melyek földönkívüli űrhajók vagy holttestek birtoklásával és tanulmányozásával foglalkoznak".

Az amerikai légierő egyik pilótája által rögzített "azonosítatlan repülő jelenség" (UAP) 2020-ban (Twitter)

Cikkében a The Guardian külön kiemelte, hogy Grusch és Grey beszámolói magasabb szintre emeleték az UFO-k körüli találgatásokat, melyek 2021-ben kaptak hatalmas lökést, miután a Kongresszus elfogadta az úgynevezett "azonosítatlan repülő jelenségekről (UAP)" szóló törvényt. Ennek értelmében az Egyesült Államok nemzetbiztonsági szerveit felügyelő hivatalnak (ODNI) kötelezően jelentést kell készítenie a UAP-kről. 

Az ODNI első, 2021-es jelentésében összesen 144 „azonosítatlan égi jelenség” észleléséről írtak. Az észlelés többségére 2019 és 2021 között került sor, miután az amerikai haditengerészet egységes jelentési mechanizmust vezetett be.

A jelek szerint a rendszer nagyon jól működik, legalábbis ha hihetünk az újabb közzétett adatoknak. A BBC akkori beszámolója szerint a hírszerzéshez azóta újabb 510 észlelésről érkezett jelentés. Az új „találkozások” közel felét érdektelennek és emberi eredetűnek tartják a szakemberek, ugyanakkor a jelentésből az is kiderült, hogy 171 megmagyarázhatatlan maradt.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Áttekert a biciklis a vonat mögött, csak azzal nem számolt, hogy a másik irányból is jön egy

origo.hu

Ötmillió forintért vett kutyát a TV2 sztárja

metropol.hu

„Az éj leple alatt fotózták az udvart” – gyanús alakok járják Pesterzsébetet, Erika az unokáját félti

ripost.hu

Darabok hullottak le az arcáról: megszólalt a robbanásban megsérült férfi menyasszonya

mandiner.hu

Katonai szakértő: Zelenszkij egyszerűen le lesz tartóztatva, hogy kiderüljön, miért nem a háborúra költötte a pénzt

origo.hu

Rita Ora szinte meztelenül találkozott a hercegi párral - fotó

travelo.hu

Nemsokára megnyílik a világ egyik legnagyobb reptéri terminálja

vg.hu

Az élelmiszer-infláció letöréséhez nem elég a 6 árharcos multi élelmiszerlánc(x)

she.life.hu

Miért velem hozatja el a főnököm a ruháit a tisztítóból?(x)

ripost.hu

Ki nem találnád, melyik TV2-es sztár öccse szerepel a Kőgazdag fiatalokban - Videó!

life.hu

Folyton fáradt vagy? A depresszió egyik tünete is lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Migránsok ütköztek meg Németországban egy felvonulás részvevőivel

KÜLFÖLD

Ítéletet mondtak a szlovákok Orbán Viktorról, ez a véleményük a magyar miniszterelnökről

KÜLFÖLD

„Büszkék vagyunk!” – írta Orbán Viktor a nap örömhíre kapcsán

KÜLFÖLD

Mi lesz a benzinkutakkal? Pár éven belül véget érhet az üzemanyagok korszaka

KÜLFÖLD

Verekedés tört ki egy kocsmában, lövések is dördültek, ketten meghaltak

KÜLFÖLD

Egy hintában szenderült örök álomba a négy hónapos csecsemő

KÜLFÖLD

A szankciók nem rendítették meg az oroszokat

KÜLFÖLD

"A börtön az én szememben túl jó neked!" Facebook-bejegyzésből tudta meg a lány, hogy megölték az anyját