Létrehozva: 2023.04.26.

New York baloldali polgármestere szerint a migránsok tönkretették a várost

Az Egyesült Államok legnépesebb városának demokrata párti vezetője kénytelen volt kimondani az igazságot az illegális bevándorlókról.

Szerző Gaál József

Az afroamerikai városvezetők Washingtonban megrendezett panelbeszélgetésén Eric Adams New York-i polgármester kijelentette, hogy a migrációs válság teljesen tönkre tette a városát, mivel az önkormányzatnak lassan semmire sem marad pénze az illegális bevándorlók ellátása mellett - írja a Fox News. A demokrata párti politikus elmondása szerint New York erőforrásai teljesen kimerültek, és hiába kértek már többször segítséget a szövetségi kormánytól, a Biden-adminisztráció eddig lényegében meg sem hallgatta őket. "A Fehér Ház hátat fordított és elhagyta a várost a valaha tapasztalt egyik legnagyobb humanitárius válság kellős közepén" - fogalmazott Adams, akinek a szavai hatalmas médiavisszhangot váltottak ki.

Eric Adams New York-i polgármester (Twitter)

Belső városi feljegyzések szerint New Yorkba az elmúlt 8 hónapban 56 ezer illegális bevándorló érkezett, akinek az ellátására összesen 4,3 milliárd dollárt költött a város. A migránsokat 104 sürgősségi menhelyen és 8 humanitárius vészhelyzeti segélyközpontban helyezték el teljes ellátás mellett. A költségek enyhítése céljából az önkormányzat hónapokkal ezelőtt 654 millió dolláros FEMA-támogatásra pályázott, de ennek elbírálását még csak meg sem kezdték az illetékes szövetségi ügynökségeket. Eric Adams szerint a Joe Biden vezette amerikai kormány szándékosan aláássa New York város működését azzal, hogy teljesen elzárkózik a migrációs vészhelyzet kapcsán felmerülő kiadások finanszírozásától. Egyes hírek szerint New York állam demokrata kormányzója, Kathy Hochul egymilliárd dollár gyorssegélyt kíván folyósítani a városnak, de ez az összeg várhatóan csak menedékköltségek 29 százalékát fedezné.

New York városába elsősorban a republikánus vezetésű déli államokból, szervezetten érkeznek az illegális bevándorlók. A tavalyi év második felében Texas, Arizona és Florida kormányzói úgy döntöttek, hogy szembesítik a baloldali kollégáikat az illegális bevándorlás okozta vészhelyzettel, és tovább küldik a hozzájuk érkezett migránsokat a demokrata vezetésű nagyvárosokba. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Mexikó felől érkező embertömeget buszokra – egyes esetekben repülőre – ültetik, majd Washingtonba, New Yorkba és Chicagoba szállítják őket.

Ahogy arra számítani lehetett, a bevándorláspárti demokrata politikusok nem fogadták kitörő lelkesedéssel a városaikba érkező illegális migránsokat. Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője korábban például szégyenteljesnek és emberrablásnak nevezte a migránsbuszoztatást, mondván, hogy aki ilyen eszközhöz nyúl, az adófizetők pénzét pazarolja. 

Eric Adams közlése szerint New York elérte a kapacitásának határát, és az önkormányzat nem tud több bevándorlót elhelyezni, mert a hajléktalanszállók, és azok a hotelek, amelyeket a város bérelt, hogy azokban elhelyezzen migránsokat, megteltek. 

„A segítőkészségünk határtalan, de a forrásaink nem azok. Teljes kihasználtsággal működnek a befogadóállomásaink, ha ez így folytatódik, jövőre már százezer migránsról kell gondoskodnunk, ez a szám sokkal több, mint amire a mi ellátórendszerünk létre lett hozva, egyszóval, fenntarthatatlan a helyzet”

– fogalmazott még tavaly októberben a demokrata polgármester, aki már akkor megkongatta a vészharangot, mondván, New Yorknak segítségre van szüksége a központi kormány és New York állam részéről is, mert egyedül nem tud már megbirkózni ennyi illegális bevándorlókkal. 

 

origo.hu

Ütközés után kirepült a szélvédőn, ami ezután jött, az szinte hihetetlen - videó

ripost.hu

Szerelmet hoz a mágikus Kék Hold: ők részesülnek a páratlan szerencsében

borsonline.hu

Új sztárszerelem? G.w.M után Azahriah oldalán találhatja meg a boldogságot Nagy Melanie

hirtv.hu

Kamala Harrist akarja elnöknek Joe Biden – közben Trump is reagált

ripost.hu

Az univerzum érvényesíti akaratát, 3 csillagjegy élete még ma új irányt vesz!

vg.hu

Fico beolvasott: Szlovákia nem kíván túszszerepet játszani az ukrán-orosz kapcsolatokban

ripost.hu

Már közel 600 ezren látták: titokban készített siófoki videó szivárgott ki Szoboszlairól

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. július 22-28.: a fogyó Hold segít az elengedésben, tisztulásban

ripost.hu

Összeesett a nyugdíjas a tatabányai üzletben, ez tették a vásárlók - Kifakadt a Lidl alkalmazottja

ripost.hu

Kvíz: ha ebből a 10 régi magyar szóból már 7-et is ismersz, átlagon felüli vagy

ripost.hu

Most jött a lesújtó hír: elhunyt az életműdíjas magyar színésznő, gyászol a Vígszínház

ripost.hu

"Sok boldogságot" - Mikes Anna leleplezte, mi történt a hétvégén, özönlenek a gratulációk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Bild: félnek esténként egyedül az utcára menni az emberek Németországban

KÜLFÖLD

Ursula von der Leyen támadta a békemissziót, cserébe a háborúpárti baloldal megszavazta bizottsági elnöknek

KÜLFÖLD

Migrációs statisztika mentette meg Donald Trump életét

KÜLFÖLD

Donald Trump megállíthatatlan: nem tudták sem lejáratni, sem börtönbe zárni, sem lelőni

KÜLFÖLD

Vonat elé gurult a peronról egy ikerbabakocsi, a picik édesapja kétségbeesetten vetette magát a sínekre

KÜLFÖLD

Ötös tragédia történt a daruvári idősek otthonában - megrázó részletek szivárogtak ki

KÜLFÖLD

„Halottnak tettettem magamat” – így élte túl a magyar sorozatgyilkos támadását a meglőtt mezőőr

KÜLFÖLD

A hatóságok sem értik, holtan találtak egy házaspárt az óceánon