Létrehozva: 2023.04.26.

New York baloldali polgármestere szerint a migránsok tönkretették a várost

Az Egyesült Államok legnépesebb városának demokrata párti vezetője kénytelen volt kimondani az igazságot az illegális bevándorlókról.

Szerző Gaál József

Az afroamerikai városvezetők Washingtonban megrendezett panelbeszélgetésén Eric Adams New York-i polgármester kijelentette, hogy a migrációs válság teljesen tönkre tette a városát, mivel az önkormányzatnak lassan semmire sem marad pénze az illegális bevándorlók ellátása mellett - írja a Fox News. A demokrata párti politikus elmondása szerint New York erőforrásai teljesen kimerültek, és hiába kértek már többször segítséget a szövetségi kormánytól, a Biden-adminisztráció eddig lényegében meg sem hallgatta őket. "A Fehér Ház hátat fordított és elhagyta a várost a valaha tapasztalt egyik legnagyobb humanitárius válság kellős közepén" - fogalmazott Adams, akinek a szavai hatalmas médiavisszhangot váltottak ki.

Eric Adams New York-i polgármester (Twitter)

Belső városi feljegyzések szerint New Yorkba az elmúlt 8 hónapban 56 ezer illegális bevándorló érkezett, akinek az ellátására összesen 4,3 milliárd dollárt költött a város. A migránsokat 104 sürgősségi menhelyen és 8 humanitárius vészhelyzeti segélyközpontban helyezték el teljes ellátás mellett. A költségek enyhítése céljából az önkormányzat hónapokkal ezelőtt 654 millió dolláros FEMA-támogatásra pályázott, de ennek elbírálását még csak meg sem kezdték az illetékes szövetségi ügynökségeket. Eric Adams szerint a Joe Biden vezette amerikai kormány szándékosan aláássa New York város működését azzal, hogy teljesen elzárkózik a migrációs vészhelyzet kapcsán felmerülő kiadások finanszírozásától. Egyes hírek szerint New York állam demokrata kormányzója, Kathy Hochul egymilliárd dollár gyorssegélyt kíván folyósítani a városnak, de ez az összeg várhatóan csak menedékköltségek 29 százalékát fedezné.

New York városába elsősorban a republikánus vezetésű déli államokból, szervezetten érkeznek az illegális bevándorlók. A tavalyi év második felében Texas, Arizona és Florida kormányzói úgy döntöttek, hogy szembesítik a baloldali kollégáikat az illegális bevándorlás okozta vészhelyzettel, és tovább küldik a hozzájuk érkezett migránsokat a demokrata vezetésű nagyvárosokba. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Mexikó felől érkező embertömeget buszokra – egyes esetekben repülőre – ültetik, majd Washingtonba, New Yorkba és Chicagoba szállítják őket.

Ahogy arra számítani lehetett, a bevándorláspárti demokrata politikusok nem fogadták kitörő lelkesedéssel a városaikba érkező illegális migránsokat. Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője korábban például szégyenteljesnek és emberrablásnak nevezte a migránsbuszoztatást, mondván, hogy aki ilyen eszközhöz nyúl, az adófizetők pénzét pazarolja. 

Eric Adams közlése szerint New York elérte a kapacitásának határát, és az önkormányzat nem tud több bevándorlót elhelyezni, mert a hajléktalanszállók, és azok a hotelek, amelyeket a város bérelt, hogy azokban elhelyezzen migránsokat, megteltek. 

„A segítőkészségünk határtalan, de a forrásaink nem azok. Teljes kihasználtsággal működnek a befogadóállomásaink, ha ez így folytatódik, jövőre már százezer migránsról kell gondoskodnunk, ez a szám sokkal több, mint amire a mi ellátórendszerünk létre lett hozva, egyszóval, fenntarthatatlan a helyzet”

– fogalmazott még tavaly októberben a demokrata polgármester, aki már akkor megkongatta a vészharangot, mondván, New Yorknak segítségre van szüksége a központi kormány és New York állam részéről is, mert egyedül nem tud már megbirkózni ennyi illegális bevándorlókkal. 

 

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

magyarnemzet.hu

Gyurcsány azt tette, mint a gyöngytyúk azzal a bizonyos testnedvvel

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

magyarnemzet.hu

Ismét beleszállt Magyarországba az amerikai külügy, Menczer Tamás csattanós választ adott

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Idegen férfi holttestét kapta meg egy gyászoló család a nagyapjuké helyett

KÜLFÖLD

"Nem bírom már sokáig!" – Szívszorító szavakkal búcsúzott a mérgezésben elhunyt családanya

KÜLFÖLD

Mindenét elvitték: üres otthonba kellett hazatérnie a 97 éves, vak özvegyasszonynak

KÜLFÖLD

Nem bírta feldolgozni kisbabája elvesztését: öngyilkos lett az imádott tanárnő