Létrehozva: 2023.03.20.

Felfoghatatlan: Tizenegy éves kisfiú a legújabb áldozata az életveszélyes TikTok kihívásnak

Eddig már csaknem 100 gyermek halt bele, illetve több száz szenvedett maradandó agykárosodást a Blackout Challenge nevű kihívástól.

Egyre több halálos baleset köthető a TikTok-on évek óta terjedő veszélyes kihíváshoz, a Blackout Challange-hez. A kihívás lényege, hogy a gyerekek különféle tárgyakkal fojtogatják magukat, addig, amíg el nem ájulnak tőle és közben videózzák a történést. A közösségi hálón folyó versenyt pedig az nyeri, aki a legtovább bírja eszméleténél. A kihívás azonban gyakran ér drámai véget, és zárul a "versenyző" halálával. Most az iDNES.cz cseh oldal arról számolt be, hogy egy 11 éves cseh fiúgyermek vesztette életét a múlt hónapban, miközben teljesíteni próbálta a kihívást. 

Bishkek,,Kyrgyzstan,-,March,14,,2020:,Tiktok,App.,Tik,Tok
A TikTok-on rengeteg veszélyes kihívás terjed Fotó: Konstantin Savusia / Shutterstock

Nem az első eset, nem is az utolsó...

A 11 éves cseh fiú élettelen testét állítólag nővére találta meg. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak, perceken keresztül próbálták újraéleszteni a fiút, de nem jártak sikerrel – írja a az iDNES.cz. Ahogy arról már korábban is hírt adtunk, nem ez az első eset, hogy életet követelt a brutális kihívás. A Metropol számolt be arról, hogy januárban a 12 éves Milagros Soto vesztette életét a kihívás miatt Argentínában.

Egy éve borzalmas tragédia történt egy mindössze 10 éves georgiai kisfiúval is. Ahogy azt mi is megírtuk, Robert Craiget a szülei egy fára felakasztva találták meg. A felnőttek meggyőződése, hogy gyermekük haláláról a TikTok oldalon terjedő veszélyes Blackout kihívás tehet, amit később a nyomozók is megerősítettek. Hasonló tragédia történt a 14 éves Leon Brownnal is, aki ártalmatlannak hitte a kihívást, ezért élő adásban döntött úgy, hogy kipróbálja, ez a kísérletezés is tragédiával végződött

Világszerte csaknem 100 gyermek halt már bele a kihívásba, és több százan szenvedtek maradandó agykárosodást. A korábbi ájulásos játék néven ismert horrorőrületet 2021 környékén élesztették újjá a videómegosztó platformon a tinik, akik néha több milliós megtekintést kapnak a videóikra.

Condom Challenge
A Condom Challange nevű kihívás is nagyon veszélyes Fotó: TikTok

Akad bőven halálos kihívás

A TikTokot időről időre leuralják a különböző kihívások, amelyek között vannak jók is, viszont kevesebb szó esik azokról, amelyek baleset- vagy életveszélyesek. A legveszélyesebb egyértelműen a Blackout Challange, de a Condom challange is fulladást okozhat, ugyanis ez az őrület abból áll, hogy valaki egy vízzel teli óvszert húz a másik fejére. Ha a gumi jó pillanatban kerül az illető fejére, akkor az ember csupa víz lesz. Ez a kihívás viszont rosszul is elsülhet, hiszen egy légmentesen záródó óvszer akár fulladást is okozhat

Szintén életveszélyes a forró vizes kihívás is, amiben annyit kell csinálni, hogy a másik emberre kell önteni egy tál forrásban lévő vizet. Ez a kihívás amellett hogy hatalmas fájdalmakkal jár, akár maradandó égési sérüléseket is okozhat. Veszélyes lehet az elsőre ártalmatlannak tűnő Hátropogtatás-kihívás is, valamint a Hot Chip Challenge is, amely során egy elképesztően csípős chilis Nachos szeletet kell megenniük az embereknek. Ezután pedig izzadnak, könnyeznek, és gyomorfájdalomról, szenvedésről számolnak be. 

A gyerekek vannak a legnagyobb veszélyben

Az érthetetlenül népszerű kihívások a gyerekeke a legveszélyesebbek. A közösség ereje és a csordaszellem rájuk van a legnagyobb hatással, hiszen nem akarnak kimaradni semmiből és a "nagyokat" nézve bíznak a kihívás biztonságában, annak ellenére, hogy sokszor életveszélyes manővereket tartalmaznak a videók. Sok kistini számára TikTok karriert is kecsegtetnek a brutális kihívások, hiszen ezeken a videókon hatalmas a megtekintés. Ők azonban még nem gondolják át sokszor ezeknek a veszélyeit és képesek olyasmit is kipróbálni mások bíztatására, amit maguktól nem tennének meg. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

magyarnemzet.hu

Ezt üzente Donald Trump a CPAC Hungary 2024 rendezvényen + videó

origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

travelo.hu

Bajbajutott apró rókát mentettek a Balatonnál, mutatjuk, ti hogyan segíthettek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Kitálalt a válóperes ügyvéd: ezt 5 szakmájú férfit kerüljétek el, ha hosszú házasságot akartok

KÜLFÖLD

Végső kétségbeesésében bankrablónak állt a 74 éves nő, miután minden pénzét elveszítette

KÜLFÖLD

Megfagyott az idő: megrázó képeken Csernobil, így néz ki ma a szellemváros

KÜLFÖLD

CIA: Ukrajna az év végére elveszítheti a háborút