Létrehozva: 2023.03.07.
Módosítva: 2023.03.07.

Antifa-terrortámadás Amerikában! Megrohantak egy rendőrőrsöt

Nemrég Magyarországon, most épp a tengeren túl követettek erőszakos bűncselekményeket a magukat kommunistának valló Antifa tagjai.

Szerző Gaál József

Az Egyesült Államokban letartóztatták a radikálisan baloldali Antifa 35 tagját, akik közül 23-at "belföldi terrorizmussal" vádoltak meg, amiért részt vettek egy Georgia államban található rendőrségi kiképzőközpont elleni erőszakos támadásban. A hatóságok közlése szerint az őrizetbe vett személyek közül ketten külföldi állampolgárok, ami arra enged következtetni, hogy előre eltervezett, nemzetközi terrorakció történt. A események hatására Georgia állam egyik szövetségi képviselője törvénytervezetet nyújtott be, amely terrorszervezetnek nyilvánítaná az Antifát - írja a Fox News.

Az Antifa tagjai mindent felgyújtottak, ami az útjukba került (Twitter)

A rendőrség közleménye szerint vasárnap késő délután az Antifa fekete ruhába öltözött tagjai megostromolták és betörtek az Atlanta külvárosában található Közbiztonsági Képzési Központba, ahol nagy kövekkel, téglákkal és Molotov-koktélokkal támadtak a rendfenntartókra valamint több járművet felgyújtottak. A helyi sajtó arról számolt be, hogy erőszakos összecsapásokat természetvédők békés tüntetése előzte meg, akik a rendőrségi kiképzőközpont tervezett bővítése ellen demonstráltak. Az Antifa tagjai a közéjük vegyülve kerültek közel a létesítményhez, majd parancsszóra rohamot indítottak a rendfenntartók ellen.

Az internetre felkerült videók szerint pusztán a szerencsén múlt, hogy a támadásban nem sérült meg senki. Az Atlantai Rendőrkapitányság (APD) vasárnap este közzétett drámai felvételein az látható, ahogy nagyjából 150 álarcos "lázadó" ás "agitátor" tör be az kiképzőközpont területére, és lényegében mindent felgyújtanak, ami az útjukba kerül. 

„Ez nem a kiképzőközpont körül felmerülő természetvédelmi aggályokról szólt, ez az anarchiáról szólt” 

- fogalmazott újságíróknak az atlantai rendőrség szóvivője, aki elmondta, hogy a támadással kapcsolatban eddig 35 személyt vettek őrizetbe, közülük pedig 23-at "belföldi terrorizmussal" vádolnak.  Azonban az összes elkövető azonosítása még folyamatban, tehát további letartóztatásokra lehet számítani.

Mint kiderült, az eddig őrizetbe vett személyek közül senki sem Georgia államból származik. Sőt, van köztük egy kanadai és egy francia állampolgár is, ami hatóságok szerint felveti a nemzetközi terrorakció gyanúját. A letartóztatottak között van továbbá a Southern Poverty Law Center polgárjogi szervezet ügyvédje, amely többek közt a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) is tanácsokat szokott adnia a szélsőséges szervezetekkel kapcsolatban.

Majorie Taylor Greene, Georgia állam republikánus képviselője a közösségi oldalán jelentette be, hogy olyan jogszabályokat terjeszt a Kongresszus elé, melyek az Antifát terrorszervezetté nyilvánítják. 

"Az antifák magukat kommunistáknak nevezik, és következetesen arra törekszenek, hogy újra és újra megtámadják kormányunkat. Komolyan kell venni őket, és nem szabad többé tolerálni a tevékenységüket"

- fogalmazott a Fox News műsorában a politikus, aki leszögezte, hogy hatóságokkal fogja kivizsgáltatni, pontosan kik az antifák és ki finanszírozza őket.

 

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

magyarnemzet.hu

Orosz–ukrán háború: Moszkva ütemet vált az ukrán fronton

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

hirtv.hu

A Ruszwurm Kft. szerint folyamatosan fizetik az I. kerületi önkormányzatnak a használati díjat + videó

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Hátborzongató történet: egy nő hátából készített könyvborítót egy orvos!

KÜLFÖLD

Játék közben történt meg a legrosszabb, örökre elaludt a 2 éves kisfiú

KÜLFÖLD

Kirázta a hideg az orvosokat is, amikor meglátták, milyen élőlény mászik a férfi testében

KÜLFÖLD

Fájt a feje: a kórházban már nem tudták megmenteni a 3 gyermekes tanárnő életét