Létrehozva: 2023.01.20.

Hihetetlen! Eljátszotta elrablását egy férfi, hogy szeretőjével szilveszterezhessen

A férfi bizarr szakítási kísérlete fordítva sült el és a boldog kapcsolat helyett a bilincs kattant a kezén.

Azzal vádolnak egy ausztrál férfit, hogy megrendezte a saját elrablását azért, hogy a barátnője helyett a szeretőjével tölthesse a szilveszter éjszakát.

rendőrség
Fotó: Pixabay

A 35 éves Paul Ierát még csütörtökön tartóztatták le, mivel a nyomozás jelen állása szerint az egész csak színjáték volt. A férfi ellen a hatóságok szándékos félrevezetése és szándékos hamis vád miatt emeltek vádat – írja a LADbible.

A vád képviseletében Kate McKinley őrmester az új-dél-walesi rendőrségtől pénteken azt mondta Wollongong város bíróságán, hogy az Irea állítólagos elrablásával kapcsolatos nyomozás  25 ezer dollárba, azaz átszámítva 6,4 millió forintba került a rendőrségnek és az államnak, nem is beszélve arról a 100-200 óráról, amit a hatóságok elpazaroltak a fals riasztásra.

A nyomozóhatóság szerint a férfi december 31-én éjfél előtt hagyta el a házát és barátnőjének azt mondta, hogy a közeli Daptóban találkozik ismerősével. Majd nem sokkal később barátnője kapott egy SMS-t egy állítólagos szexmunkástól, miszerint Ireát elrabolták.

Csakhogy a gyanú szerint a férfi barátnőjével üzenetváltásba bonyolódó szexmunkás már korábban is összeszűrte a levet a férfival. A szilveszteri sms-ezés vége az lett, hogy ha a férfi otthagyja a 7 ezer ausztrál dollárt, azaz közel 1,8 millió forintot érő dirt biciklijét, akkor másnap reggel szabadon távozhat.

A barátnő ezt a helyzetet zsarolásos emberrablásként értékelte, ezért értesítette a rendőrséget. A hatóságok azonnal nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, a férfi merre van.

A térfigyelő kamerák átnézées után azt vették észre, hogy „emberrabló” sms-einek megérkezése idején a hűtlen férfi is megérkezett a szeretőjéhez egy táskányi cuccal.

Az új-dél-wales-i rendőrség a férfi bírósági meghallgatása után azt közölte: egyértelművé vált számukra, hogy Paul Iera állítólagos elrablása csupán színjáték volt.

A bíróságon azt is közölték, hogy a Iera másnap, január elsején felhívta az édesapját azzal, hogy elrabolták, de szabadon fogják engedni a saját kocsijához.

Hét perccel később pedig ki is szúrták egy térfigyelő kamerán a férfit, ahogy beszáll a szeretője kocsijába. A nő aztán nem sokkal később egyedül tért vissza oda, ahol a férfi beszállt a kocsijába. Iera ezalatt már a saját furgonjánál volt, amit a rendőrök nem sokkal később „fokozottan veszélyes járműként” ellenőriztek, mivel attól tartottak, hogy a férfit fogva tartják a járműben. Az egyedül lévő Iera ekkor azt állította, hogy elrabolták, majd lerakták a kocsijánál, és azt mondták neki, addig ne csináljon semmit, amíg nem tudatják vele az instrukciókat.

 

Ez buktatta le a csalfa férfit

A férfi története ott bukott meg, hogy az intenzíven nyomozó rendőrök egyáltalán nem találkoztak olyan autóval, mint amilyennel állítása szerint az „emberrablói” közlekedtek.

Paul Ierát az édesanyja és a nővére mellett a barátnője is elkísérte, aki a jelek szerint nem szakított vele. A bizarr ügyben még hetekig folytatódik a tárgyalás, de egyelőre úgy néz ki, hogy a férfinek nem kell börtönbe vonulnia, óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító fotó Azahriah menedzseréről, aki a napokban meghalt, egy újabb zenész búcsúzik - kép

borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

mindmegette.hu

Íme a tavasz legfinomabb étele: egyszerű és olcsó alapanyagokból készül a zöldséges lasagne

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Rettenetes baleset, háromgyerekes apuka halt meg a felesége mellett

KÜLFÖLD

Azt hitte, csak csillog a kisfia szeme: megrázó diagnózist közöltek az orvosok

KÜLFÖLD

Riasztó felmérés a németországi muszlimokról

KÜLFÖLD

Összetört a szíve: holtan találta maga mellett a lelki társát egy fiatal nő