Létrehozva: 2022.11.29.
Módosítva: 2022.11.29.

Soros György sorra vásárolja fel az amerikai rádióállomásokat

A tengeren túli konzervatívok szerint Soros politikai befolyásolás céljából terjeszkedik a médiapiacon. A november 8-án tartott kongresszusi választáson született eredményekből ugyanis tisztán látszik, hogy az amerikai latino kisebbség elfordult a Demokrata Párttól.

Szerző Gaál József

Az amerikai Szövetségi Hírközlési Bizottság (Federal Communications Commission - FCC) engedélyezte, hogy a Soros György által dollármilliókkal kitömött Latino Media Network (LMN) médiavállalat több mint egy tucat spanyol ajkú rádióállomást vásároljon fel az Egyesült Államokban - írja a Fox News.

A hírportál beszámolója szerint a magyar származású amerikai tőzsdespekuláns nem piaci megfontolásból, hanem politikai befolyásolás céljából bővíti médiumokkal a portfólióját. A november 8-án tartott kongresszusi választáson született eredményekből ugyanis tisztán látszik, hogy az amerikai latino kisebbség elfordult a Demokrata Párttól, és a társadalmi csoporton belül ma már többen vannak a republikánus szavazók. Ezt a folyamatot pedig Soros szeretné megállítani, különösen azokban a csatatérállamokban, ahol a jövőbeni választások sorsa eldőlhet.

A Latino Media Network médiavállalatot idén júniusban latin-amerikai vállalkozók és aktivisták alapították, köztük Stephanie Valencia, aki Barack Obama különleges asszisztenseként dolgozott a Fehér Házban. A cég gyakorlatilag a semmiből emelkedett fel annak a 80 millió dollárnak köszönhetően, melyet teljes egészében egy Soros Fund Managementhez kötődő befektetési csoport adományozott a számára. Az Axios hírportál erről úgy számolt be korábban, hogy "az Egyesült Államok történetében ez a legnagyobb tőkebevonás, melyet egy latino tulajdonú cég valaha is végrehajtott".

Mint kiderült, a hatalmas pénzösszegre piaci terjeszkedés miatt volt szüksége az LMN-nek, amely most 18 spanyol ajkú rádióállomást vásárol fel többek között New Yorkban, Chicagóban, Dallasban, Houstonban, Las Vegasban, Los Angelesben, Miamiban és San Antonióban. Ezek közül a legnagyobb "zsákmánynak" a Miamiban működő Radio Mambi számít, melyet kubai menekültek alapítottak, és kommunizmusellenes nézeteket képvisel, tehát alapvetően jobboldali beállítottságú.

A Fox News beszámolója szerint Radio Mambi szerkesztőségének fele gyakorlatilag azonnal felmondott, miután kiderült, hogy Soros felvásárolja a médiumot. Lourdes Ubieta, a rádió legismertebb sztárműsorvezetője arra hivatkozva távozott, hogy "soha nem fogadna el fizetést senkitől, aki Soroshoz köthető". (Néhány, szintén felmondott kollégájával együtt egyébként Ubieta azóta rádiót alapított Radio Libre néven Miamiban, amely a hallgatottsági mutatókban már megveri a Radio Mambi-t.)

Radio Mambi, a Soros-féle médiaterjeszkedés egyik legnagyobb zsákmánya

Az amerikai Médiakutató Központ (Media Research Center - MRC) igazgatója, Jorge Bonilla nemég kemény kritikát fogalmazott meg a rádióállomások Soros-féle átvételről. A szakértő szerint "a médiák felvásárlása pusztán egy kísérlet a kulcsfontosságú szavazókörzetek, spanyol ajkú narratívájának ellenőrzésére".

Mayra Flores – aki az első republikánus latin-amerikai képviselő, akit valaha Texasból választottak be a kongresszusba, és az első mexikói születésű női képviselő a képviselőházban – korábban így fogalmazott a Soros-féle médiaterjeszkedésről:

Soros megpróbálja eltörölni az értékeinket. Azt akarja, hogy a spanyol ajkú közösség elfelejtse Istent és a családi értékeket. Ezt akarja tőlünk a szélsőbaloldal. Felszólítom a spanyol ajkú közösséget, hogy harcoljanak. Harcoljatok a szüleitek értékeiért, amelyeket belétek neveltek, amelyek bennünk élnek, mert ez valójában egy harc a jó és a rossz között.

Mindent egybevetve tehát elmondható: a konzervatívok attól tartanak, hogy a Soros által támogatott Latino Media Network befolyásolni fogja az egyre inkább jobbra húzó spanyol aljú választókat a kulcsfontosságú választókörzetekben. A közvélemény-kutatások, valamint a kongresszusi választások eredménye rámutatott: egyre több latino elégedetlen az ország állapotával, és egyre kevesebben szavaznak a demokratákra.

 

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tizenöt méteres óriáskígyó tartotta rettegésben Indiát

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

mindmegette.hu

Megszakad a szív: Vilmos herceg fakanalat ragadott, de közben is feleségéért aggódott

hirtv.hu

Ma éjjel Izrael megtámadta Iránt

origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. április 20-21.: Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

ripost.hu

Házasság első látásra: Hilda az ágyába csalta Lacit, a kamerák mindent vettek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Hátborzongató felvételek: ezek voltak a pilóták utolsó szavai, mielőtt 288 emberrel a fedélzetén lezuhant a gép

KÜLFÖLD

Iskolai verekedés tört ki, kórházba került egy diák

KÜLFÖLD

Súlyos sérüléseket szenvedett az 5 éves kislány, azonnal rohantak a mentők

KÜLFÖLD

„A kis fénylő csillagom elment” - otthona mellett gázolták halálra a 8 éves kisfiút