KÜLFÖLD

Szerző Ripost

2 hónapja

Szijjártó Péter: Keményen tárgyaltunk és elértük

Brüsszelből, az állandó képviselők tanácsának ülése után írt a miniszter.

Szerző Ripost

Fontos hírekkel jelentkezett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden késő este a hivatalos Facebook-oldalán.

Fotó: Purger Tamas/Magyar Hirlap

„Nemrég ért véget Brüsszelben az állandó képviselők tanácsának ülése, ahol ismételten a szankciók voltak napirenden. Ahogy már sokszor elmondtuk, a magyar kormány ezúttal sem támogatott olyan szankciós intézkedéseket, melyek kárt okoztak volna Magyarországnak, a magyar embereknek.”

– kezdte beszámolóját a külgazdasági és külügyminisztérium első embere. Majd így folytatta:

Keményen tárgyaltunk és elértük, hogy az olajársapka nem vonatkozik a csővezetékes kőolajszállításra (mi így vesszük az energiabiztonságunkhoz nélkülözhetetlen kőolajat), valamint vészhelyzet esetén az ezt pótló tengeri szállításra sem. Elértük, hogy a szankciók alól kivételt kapjon a nukleáris energia, így ezek a szankciók nem vonatkoznak az új paksi atomerőmű építésére sem. Mint ahogyan nem került a szankciós listára egyetlen olyan intézmény sem, amely a nukleáris kutatás-fejlesztési együttműködés szempontjából fontos lenne.

Bejelentkezését a következő sorokkal zárta Szijjártó Péter: „A magyar energiaellátás biztonságát fenyegető, a magyar embereknek kárt okozó szankciós intézkedéseket tehát ismételten sikerült megakadályozni. A magyar nemzeti érdekekért a jövőben is ugyanígy ki fogunk állni.”

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!