KÜLFÖLD

Szerző Ripost

2 hónapja

Rács mögött a hipnoterapeuta, aki szexuálisan zaklatta páciensét

Döbbenet, mire vette rá a hipnotizált nőt.

Az 58 éves Ian Roper, aki regisztrált hipnoterápeuta Calderdale-ben, West Yorkshire-ben, a második kezelés során bántalmazta szexuálisan az áldozatát. Az idős férfi ügyét néhány napja tárgyalta a bíróság. Megdöbbentő részletek derültek ki arról, mi mindenre vette rá a nőt - számol be róla a Mirror.

börtön
Fotó: Pixabay

Azt parancsolta neki, hogy vetkőzzön le

A bíróságon elhangzottak szerint Roper a nő vállának megérintésével indította a hipnóziskezelést, melynek hatására az áldozata képzeletben egy biztonságos helyre került –  fogalmazott David McGonigal ügyész. Amikor a nő transzba esett, Roper a közelébe ült és azt mondta neki, hogy az egyetlen dolog, ami számít, az az ő hangja, és a nőnek hallgatnia kell a parancsára.  

 

„Azt mondta neki, hogy egy napágyon fekszik, ahol egyre melegebb van, ezért egy képzeletbeli naptejjel kell bekennie magát."

 

- számolt be róla a tárgyaláson McGonigal.

Ezután Roper levette a nő melltartóját is, majd utasította, hogy vegye le az összes ruháját, közben dörzsölje tovább magát a képzeletbeli krémmel, még mielőtt magához tért volna.

 

Ekkor a nőnek sikerült visszatérnie a valóságba, és ellökte magától a vádlottat 

 

- tette hozzá az ügyész.

Amikor az áldozat felállt, hogy mihamarabb felöltözködjön, az ügyész szerint Roper megragadta, és megpróbálta újra alávetni a hipnózisnak, mondván, így majd nem emlékszik rá, hogy mi történt vele. A nő azonban igyekezett mihamarabb elszabadulni onnan. Amikor sikerült neki, panaszt tett a rendőrségen.

 

Gyerekek fotóit is megtalálták nála a rendőrök

Roper eleinte nem ismerte el a vádakat. Azt állította, hogy soha nem létesített szexuális kapcsolatot egy hipnózis alatt álló személlyel sem. A rendőrségi nyomozás során azonban a rendőrök öt szeméremsértő képet találtak gyerekekről, valamint egy tiltott képet egy gyermekről Roper laptopján, így letartóztatták a férfit. Roper a bírósági tárgyaláson végül beismerte, hogy bűnös, amiért beleegyezése nélkül kényszerített egy személyt arra, hogy szexuális aktust létesítsen vele. Valamint azt is elismerte, hogy szeméremsértő képeket birtokolt.

 

29 hónapot szabott ki rá a bíró

A bíró múlt héten pénteken hirdette ki az ítéletet. Roper 25 hónap börtönbüntetést kapott szexuális bűncselekmény elkövetéséért, és további 4 hónapot szabott ki rá a bíróság tiltott, szeméremsértő képek birtoklásáért. Emellett a következő 10 évben szexuális bűnelkövetőként kell regisztrálni magát. Roper ellen lakhelyelhagyási tilalmat is hatályba helyeztek, továbbá 10 éves szexuális ártalmak megelőzésére vonatkozó határozatot rendelt el a bíró, amely magában foglalja Roper hipnoterapeuta munkavégzésének tilalmát is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!