1 hónapja

Őrült kamionos kergette a rénszarvasokat - Videó!

A sofőrt állatkínzás miatt felfüggesztett börtönre és pénzbírságra ítélték.

Szerző Ripost

Egy teherautó sofőrje felvett és közzétett egy videót, amelyen rénszarvasok mögött halad. Egy svéd bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte állatkínzásért. A férfi fellebbezett az ítélet ellen. A fellebbviteli bíróság a héten döntött az ügyében.

Fotó: Pixabay.com

A sofőr által 2019 novemberében a Facebookon közzétett videón mintegy 20 rénszarvas látható, amint a teherautó előtt fut. A felvételt a következő kommentár kísérte:

Tudtad, hogy a Volvo előtt futó rénszarvasok lélegzetelállító, akár 45 km/órás sebességet is elérhetnek?

Az eset az észak-svédországi Norbotten tartományban, Jäckvik hegyi falu közelében történt. A férfi a 95-ös országúton haladt, amikor hirtelen egy rénszarvascsorda állt az út közepén. A kamionsofőr megállt a járművel, és a mobiltelefonjáért nyúlt, majd elkezdte felvenni őket. Ezután rájuk dudált, és elkezdett a csorda után haladni. Az állatok több mint 200 métert futva voltak kénytelenek megmenteni az életükért a csúszós téli úton.

A kamionos szavai hallhatóak a felvételen:

Ezek lesznek Norrland (Svédország legészakibb részének neve – szerk. megj.) legjobban lestresszelt rénszarvasai, és én üldözni fogom őket.

A videó (melyet ITT tudsz megtekinteni) nagy indulatokat keltett, és az ügy hamarosan bíróság elé került, hogy eldöntsék, történt-e állatkínzás.

A Luleå-i kerületi bíróságon a férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, de elismerte, hogy ő vezette a teherautót és ő filmezte a rénszarvasokat. Elmagyarázta, hogy az egész csak egy rossz vicc volt, hogy csak el akarta kerülni az állatokat, és nem akart szenvedést okozni nekik.

A kerületi bíróság a teherautó sofőrjét állatkínzás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és 4820 svéd korona (kb. 187 ezer forint) megfizetésére kötelezte. A férfi fellebbezett az ítélet ellen, de idén október elején a fellebbviteli bíróság helybenhagyta az első fokú döntést – számolt be róla az SVT Nyheter Norrbotten svéd hírportál.

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!