1 hónapja

Földhöz vágott két szobrot a Vatikánban, nem tudott már meglógni

Egyelőre nem tudni mi dühítette fel az egyiptomi származású amerikai férfit.

Szerző Ripost

Két antik mellszobrot, más néven büsztöt vágott földhöz szerdán egy egyiptomi származású amerikai férfi a vatikáni múzeumban, teljesen megrongálva azokat.

Vatikán
Fotó: Pixabay.com

A szobrok egy polcon voltak kiállítva a múzeum a Chiaramonti galériában. A belépőjeggyel rendelkező férfi szándékosan döntötte le a őket, amelyek közül az egyiknek biztosan megsérültek a fülei és az orra. Egyelőre nem tudni, hogy a másik mennyire rongálódott meg.

A teremőrök vették észre a vandál turista akcióját, aki megpróbált ugyan elmenekülni, de őrizetbe vette őt a vatikáni csendőrség, majd egy rendőrőrsre kísérték kihallgatásra.

Az ötvenes éveiben járó férfi értesülések szerint Ferenc pápával akart beszélni. A hatóságok szerint a vizsgálat még zajlik az ügyben. A büntetett előéletű férfi három napja érkezett Rómába, az Egyesült Államokban garázdaságért ítélték el. A férfi pszichés problémákkal küzd – közölte a rendőrség.

A megrongált mellszobrot azonnal a restaurátorműhelybe vitték helyreállítás céljából.

Nem ez volt az első eset, hogy hasonló történt.

Két évvel ezelőtt például egy 29 éves magyar férfi próbálta nevét belevésni a római Colosseum falába. Akkor érték tetten, mikor szállodai kulcskártyájával tíz centiméteres T betűt rajzolt. A férfi azt nyilatkozta, nem tudta, hogy ez tilos, mivel a falakon rengeteg a felirat, ezért úgy gondolta, miért ne hagyhatná ő is ott a kézjegyét. Nem volt tisztában azzal, hogy a feliratok évszázadokkal korábban kerültek a falakra – írta meg akkor Magyar Nemzet.

Idén tavasszal egy illegális bevándorlót vettek őrizetbe, aki egy szál sapkában rohangált az egyik kútban, Róma belvárosában. A férfi, aki mindösszesen egy piros sapkát viselt, céltalanul rohangált a római Köztársaság téren (Piazza della Repubblica), mindenkit sértegetett, sőt, többeket megfenyegetett egy törött borosüveggel – számoltunk be akkor.

Egy másik alkalommal pedig az egyik szökőkút szobrát rongálták meg:

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!