KÜLFÖLD

Szerző Gaál József

1 hónapja

Elképesztő kamusztorival próbált orosz háborús bűnöket bizonyítani Ukrajna

Kijev egy háborús rémtörténettel állt elő, amit a Bild német napilap egy oknyomozó cikkben leleplezett le.

Szerző Gaál József

Az ukrán Védelmi Minisztérium kedden közzétett egy gázálarcról, valamint egy egy  doboz fogkoronáról készült fotót a hivatalos Twitter-csatornáján. A tárca közlése szerint a képek háborús bűncselekmények bizonyítékai, melyeket az orosz katonák követtek el a megszállás alól nemrég felszabadított Radkovskiye Peski városban, ahol állítólag több "kínzókamrát" is üzemeltek az inváziós csapatok.

Egy gázálarc, amelyet egy áldozat fejére tettek, akit egy parázsló ronggyal takartak be és élve eltemettek. És egy doboznyi arany fogkorona. Egy mini Auschwitz

- írták az ukránok a drámai bejegyzésben, amit gyakorlatilag minden nagyobb nyugati médium kritika nélkül szemlézett, és tényként közölt. Nem úgy a német Bild német napilap, amely a helyszínén, egészen konkrétan Harkiv megyében járt utána, mi történt pontosan. 

A Bild közlése szerint az orosz kínzókamrákról szóló történetek igencsak megkérdőjelezhetőek. Mint írták: a megtalált fogkoronák szinte biztos, hogy nem megkínzott ukrán hadifoglyoktól, hanem egy helyi fogorvostól származnak, aki nyilatkozott a német lapnak.

Ezek a fogak úgy néznek ki, mint amit a gyűjteményemből loptak el. Én vagyok itt az egyetlen fogorvos. Tehát ha itt találták őket, akkor biztosan tőlem származnak

- fogalmazott 60 éves Szergej, aki arra a kérdésre, hogy a fogak származhatnak-e halottaktól, határozott nemmel felelt. "Ó, Istenem, dehogy! Azoké az embereké voltak, akiket ennyi éven át kezeltem. Azért húztam ki ezeket a fogakat, mert rosszak voltak" - tette hozzá.

A fogorvos szerint az orosz csapatok azért lophatták el a rendelőjéből a fogakat, mert azt hitték, aranyból vannak, vagy azért, hogy megfélemlítsék a helyi lakosságot.

Szerző Gaál József

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!