KÜLFÖLD

Szerző Ripost

2 hónapja

Édesanyja és testvérei szeme láttára lőtték fejbe a kisfiút

Épp a bevásárlásból tartottak hazafelé.

Szerző Ripost

A sokat látott chicagóiakat is megrendítette az a szörnyű tragédia, ami a város West Lawn negyedében történt – számol be a Mirror. A hároméves Mateo Zastrot édesanyja és kistestvérei szeme láttára lőtték le.  

gyász
Fotó: Pixabay

A rendőrség tájékoztatása szerint a család pénteken este egy bevásárlóközpontban járt, és az édesanya vásárlás után a parkolóban konfliktusba keveredett egy sofőrrel. Arról nincs információ, min szólalkoztak össze, de ezt követően az anya Mateót és három testvérét beültette a hátsó ülésre, majd hazaindultak. Ám a haragos sofőr utánuk hajtott, üldözőbe vette őket és rálőtt az autójukra. Az egyik golyó a hároméves kisfiú fejét találta el. A gyermeket a városi kórházba szállították, de életét az orvosok már nem tudták megmenteni. Mateo néhány órával később meghalt.

 

Kisfia kedvenc plüsseit ölelgeti a megtört szívű édesanya

Andrew Holmes, egy közösségi aktivista, aki a hétvégét a kisfiú édesanyja mellett töltötte, hogy gyászában vigaszt és támaszt nyújtson neki, azt mondta, az asszony teljesen összetört, miután elvesztette szeme fényét, a kis Mateót - írja az ABC.

Még mindig gyászol. Nem tesz mást, csak kisfia két dinoszauruszát ölelgeti... Gyermeke kedvenc játékait

- számolt be Holmes.

 

Közel 3 millió forintos vérdíjat tűztek ki a gyanúsított fejére

A férfi most 7000 dollár, azaz közel 3 millió forint jutalmat ajánlott fel annak, aki információval rendelkezik a gyanúsítottról.
 

Pénzzel nem lehet visszahozni ezt a kisgyermeket. De ha vérdíjat kell fizetnünk, hogy megszerezzük ezt az információt és az elkövetőt elítéljék, amiért kioltotta ennek a drága kisfiúnak az életét, megtesszük... Ő már a második gyermek, akit fejbe lőttek egy járműben… gyerekgyilkosok vannak kint az utcákon

- indokolta döntését.

 

 Hajtóvadászatot indított a rendőrség

A chicagói rendőrkapitányság parancsnoka, Bryan Spreyne megfogadta, hogy a hatóság addig nem nyugszik, amíg ezért bíróság elé nem állítja azt, aki felelős ezért az értelmetlen és gyáva erőszakos cselekményért. Hozzátette: 

Akik felelősek azért, hogy elvették ennek a drága gyermeknek az életét, tegyék meg a helyes lépést, az egyetlen tisztességes lépést: adják fel magukat.

Hogy erre mennyi esély van, az kérdéses, mindenesetre a rendőrség az interneten is arra kért mindenkit, hogy akik rendelkeznek az esetről felvétellel, információval, láttak vagy hallottak valamit, jelentkezzenek.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!