KÜLFÖLD

Szerző Ripost

1 hónapja

Végleg kibékül Harry és Vilmos herceg? Ezt mondja a protokollszakértő

Két és fél évvel ezelőtt Harry herceg teljesen eltávolodott a családjától, majd Amerikába költözött. Egy fájdalmas esemény, a nagymamája halála hozta közelebb újra a családjához. De vajon tartós lesz ez a kötelék? A Metropol ennek járt utána.

Szerző Ripost

2020-ban igazi botrány volt a hír, miszerint Harry herceg és felesége, Meghan Markle kilépnek a brit királyi család kötelékéből és Amerikában kezdenek új életet. Mindezt tetézte a 2021 márciusában, Oprah Winfrey-nek adott nyilatkozatuk, miszerint a királyi család rasszista kijelentésekkel bírálta a születendő gyermeküket, szabadságukban pedig korlátozta őket.

Queen Elizabeth II Coffin Transferred to Palace of Westminster
Fotó: Northfoto

Családszakadás

Meghan és Harry nyilatkozatai alapján a brit királyi család lelkileg megnyomorította őket, így nem láttak más kiutat, minthogy kilépjenek a Windsor-ház kötelékéből. Azóta ők maguk vallottak Harry mentális problémáiról, Meghan rokonsága pedig többször arról nyilatkozott, hogy az egykori amerikai színésznő gyerekkora óta azt tervezte, hogy kapcsolatba kerül a királyi család valamelyik tagjával és hercegné válik belőle. A rossz nyelvek szerint egy – bevallottan – lelkileg beteg emberrel könnyen elbánhatott a törtető Meghan, akinek felbukkanása óta Harry és bátyja, Vilmos között teljesen megromlott a viszony. A jóindulatú értelmezés szerint pedig a független, nyitott amerikai nőt, Meghant nem bírta elviselni a merev brit arisztokrata közeg...

Erzsébet királynő halálával minden megváltozott

A feszültség akkora volt, hogy Harry herceg botránykönyvet készül kiadni a családi ügyeikről, ők ketten pedig legutóbb tavaly augusztusban, édesanyjuk, Diana hercegné szoboravatásán találkoztak utoljára. Egészen szeptember 8-ig, amikor imádott nagymamájuk, II. Erzsébet királynő elhunyt.

Azóta nagyot fordult a világuk: Harry és Meghan, valamint Vilmos herceg és Katalin hercegné együtt jelentek meg a Buckingham-palotánál, ahol négyesben tekintették meg a fivérek nagymamájának tiszteletére kirakott virágokat, emléküzeneteket, valamint az odagyűlt alattvalókkal is váltottak néhány mondatot.

De vajon mi vár Harryre és Vilmosra? Visszatér a „Fantasztikus négyes”, vagy legalábbis a fivérek viszonya rendeződhet?

„Bármilyen családnál természetes, hogy a rokonság összefog, egybegyűlik egy temetésen, és a gyászban nem veszekednek. A temetés időszakában mindenki a békességet mutatja, így a királyi család is. Hogy utána mi lesz, ezt még nem lehet tudni” – fogalmazott a Metropolnak Görög Ibolya protokollszakértő.

Lesz-e botránykönyv?

Fontos kérdés, hogy Harry herceg a nagymamája elvesztése nyomán felméri-e, mennyire káros számára ez a családszakadás, és belátja-e, hogy nem ildomos kiadni egy botránykönyvet?

„Erkölcsi kérdés, hogy Harry ezt a helyzetet miként látja, hogyan dolgozza fel. Teljesen kézenfekvő, hogy a gyászidőszakban és a temetés alatt békés viszonyt ápol a bátyjával, hiszen megadják a tiszteletet a nagymamájuknak. Mindezen traumák után a belátása szerint kell cselekednie majd a továbbiakban” – árulta el a Metropolnak Görög Ibolya. A napokban arról cikkezett a brit sajtó, hogy Harry - gyakorlatilag a nyomdába adási határidő után - még kétségbeesetten módosítani akar a könyv szövegén. Ezek szerint ő is érzi, hogy nem élezni, hanem tompítani kell a feszültségeket a királyi családban.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!