KÜLFÖLD

Szerző Ripost

2 hónapja

Tizennyolc hónapja van hátra az anyának, miután félrediagnosztizálták

A házaspár mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több közös programjuk legyen még gyermekükkel. Az édesanya minden nap az életben maradásért küzd.

Szerző Ripost

Egy anyuka teljesen összetört, miután kiderült, hogy 18 hónapja maradt hátra. Ez azért történhetett meg, mert tévesen először húgyúti fertőzéssel diagnosztizálták. Jo Fletcher-Crosst valójában a rák egy agresszív formája, a glioblasztóma támadta meg, ami az agyban vagy a gerincvelőben fordulhat elő. 

Fotó: Twitter

Az észak-londoni Kentish Townból származó Jo most egy utolsó boldog emléket szeretne adni 11 éves kislányának, Rowannak, mielőtt állapota miatt már nem lesz képes utazni. Ugyanis az orvosok szerint már csak 18 hónapja maradt hátra. 

„Ez ugyanaz, amiben Tom Parker is meghalt. Kezelni lehet, de nem gyógyítható” - mondta az édesanya, akinek három hónappal ezelőtt kezdődtek a panaszai, amikor férjével filmnézés közben észrevette, hogy hirtelen nem tud beszélni. 

Körülbelül 15 perc múlva visszanyerte beszédképességét. Orvoshoz fordult, de mindössze antibiotikumt írtak fel neki és hazaküldték. Később nem tudta elkészíteni azt az ételt, amit korábban rutinból csinált, majd nevek is kiestek a memóriájából. Miután az agyából már sebészi úton eltávolították a daganatot, Jo sugárterápiára készül.

„Szinte az egész daganatot eltávolították, de az vissza fog nőni, ezért ez a bizonyos daganat mindig halálos kimenetelű. A férjemmel már csak azt szeretnénk, hogy sok emléket gyártsunk a lányunkkal, hogy megmutassunk neki minél több dolgot, amit együtt csinálhatunk” – mesélte állapotáról az anyuka. 

Jo lánya tisztában van édesanyja helyzetével, és tudja, miért mennek el az útra. Barátai létrehoztak egy GoFundMe-oldalt, hogy segítsenek pénzt gyűjteni az utolsó utazásra és más szórakoztató tevékenységre az elkövetkező hónapokban.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!